Hatvan nap elzárásra ítélték azt a férfit, aki eltiltás hatálya alatt vezetett

vezetés, autó, vezet Illusztráció: Pixabay.com

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt állított bíróság elé a héten a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 34 éves büntetett előéletű nyírvasvári férfit, aki a vele szemben kiszabott közúti járművezetéstől eltiltás büntetés ellenére egy autó volánja mögé ült. A járási ügyészség a renitens sofőrt az elkövetéstől számított 3. napon bíróság elé állította, ezzel jelentősen hozzájárulva a büntetőeljárás rendkívül gyors és hatékony befejezéséhez. A Békéscsabai Járásbíróság jogerős ítéletében a terheltet 60 nap elzárás büntetésre ítélte és 4 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

hirdetés

A férfi – bár vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett – vezetőként több alkalommal részt vett a közúti járműforgalomban, és ezidáig az eltiltás hatálya alatti járművezetés vétségének az elkövetése miatt 2 alkalommal állapították meg a büntetőjogi felelősségét. Legutóbb a Nyírbátori Járásbíróság a 2023. január 25-én jogerőre emelkedett büntetővégzésével eltiltás hatálya alatti járművezetés vétsége miatt 240.000.-Ft összegű pénzbüntetésre ítélte, és a közúti járművek vezetésétől 2 évi időtartamra eltiltotta. Ezen túlmenően a Nyíregyházi Járásbíróság engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt 2023.október 03-ig a közúti járművek vezetésétől eltiltotta.

hirdetés

A terhelt a jogerős bírósági végzések, és a szabálysértési határozat tartalmáról tudomással bírt, ennek ellenére 2023. augusztus 08-án egy autó volánja mögé ült és Nyírvasváriból Szeged felé indult. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei 2023. augusztus 08-án, a kora délutáni órákban Csorvás lakott területén kívül, a 47-es számú főúton megállították és intézkedés alá vonták; a bűncselekmény megállapítását követően pedig a Békéscsabai Rendőrkapitányságra előállították és a bűnügyi őrizetét rendelték el – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Vármegyei Főügyészség.

hirdetés