Többször is megmozdult a föld Békésben (FRISSÍTVE)

földrengés Romániában Illusztráció: iStock

Gyomaendrőd közelében regisztráltak a Richter-skála szerint 4-es erősségű földmozgást szombat délelőtt, amelyet újabb rengések követtek.

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának közleménye szerint ma 11 óra 13 perckor földrengés volt Magyarországon, Gyomaendrődtől mintegy tizenegy kilométerre.

hirdetés

A Richter-skálán 4,0-es magnitúdójú földmozgást több településen éreztek, károkról azonban eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez. A nap folyamán újabb rengésekről érkezett jelentés:

  • 11 óra 16 perckor újabb, a Richter-skála szerint 4-es erősségű földrengést regisztráltak, ezúttal Túrkevétől három kilométerre. Károkról eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.
  • 12 óra 51 perckor újabb, a Richter-skála szerint 2,8-es erősségű földrengést regisztráltak, ezúttal Szarvastól mintegy öt kilométerre. Károkról eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.
  • a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának közleménye szerint ma 14:18 perckor és 14:21 perckor két újabb utórengés követte a Szarvas környéki földrengéseket. A földmozgásokat, amelyek a Richter-skála szerint 2,8-es és 3,5-es erősségűek voltak, több településen is érezhették. Károkról eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez. A térségben további utórengések várhatóak.
  • vasárnap hajnalban két újabb utórengés követte az előző napi Szarvas környéki földrengéseket, az egyik négy óra előtt, a másik negyed hat körül – közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium az MTI-vel. A 4,2-es és a 3,5-ös magnitúdójú földrengést több helyen érezték, további utórengések várhatóak a környéken – írták.

 

Ez is érdekelheti: