25 éves pedagógusi pályája elismerését vehette át Schnider György

Schnider György Fotó: Körös Hírcentrum

Nemzeti ünnepünkön Schnider György, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium igazgatója is kitüntetést vehetett át a szakképzés területén elvégzett eddigi munkájáért. A szakemberrel erről, valamint a tanévkezdésről is beszélgettünk a Körös Hírcentrum stúdiójában.

Augusztus 20-án Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár számos elismerést adott át a Pesti Vigadóban. Kimagasló tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Schnider György. Az iskolaigazgató meglepetten olvasta a nyár közepén érkezett üzenetet, hogy megkaphatja az elismerést, majd a miniszteri döntést követően augusztus elején értesítették, hogy átveheti az ünnepségen. Nagyon hálás mindenkinek, aki valahogyan hozzásegítette ehhez a kitüntetéshez.

hirdetés

Teljes megelégedéssel zárhatták le a 2022/23-as tanévet. Jól sikerültek a vizsgák, nagyszerű versenyeredményeket hoztak az intézménynek a fiatalok. A beiskolázás tekintetében ugyancsak elégedettek lehetnek, a tervezett létszámokkal indulhatnak el szeptember elsején az új osztályok. Jelentkezéseket inkább már csak az érettségi utáni képzésekre várnak, bár a kilencedikes osztályokban is előfordul még minimális mozgás az első hetekben.

A diákélet, a programok tekintetében sincs ok panaszra a Vízműben. Megvoltak a gólyatáborok, és már a következő nagy eseményre készül a diákönkormányzat. Emellett a következő beiskolázási időszakra is már most készülnek az érintettek. A jelenlegi tervek szerint október 5-én lesz az első nyílt nap az iskolában, előzetes regisztrációval.

Az okleveles technikus képzés elérhető az intézményben, ami lényegében egy tanulási életutat jelent. Schnider György célja igazgatóként az, hogy előbb-utóbb minden szakmához kapcsolódjon egyetemi továbbtanulási lehetőség. A fluidumkitermelő technikus szakmánál ez már elérhető, a Miskolci Egyetemmel állnak összeköttetésben. Ha a diák megszerzi ebben a szakmában az okleveles technikus végzettséget, és felveszik Miskolcra, akkor maximum 30 kreditet nem kell majd megszereznie az egyetemi képzése alatt, azt elfogadják a középiskolai tanulmányai alapján. Így jelentősen könnyebb, rövidebb lehet a felsőfokú képzés.

A teljes interjút itt meghallgathatják: