Elsősegély-nyújtó képzésen vettek részt az Alföldvíz dolgozói

Elsősegély-nyújtó képzés, Alföldvíz

A hatályos jogszabályok alapján a munkáltatók kötelesek képzett elsősegély nyújtókat kijelölni és foglalkoztatni. Éppen ezért az Alföldvíz Zrt. ,,iskolapadba” ültette több dolgozóját.

A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett képzésén első körben a békéscsabai telephely munkavállalói vettek részt. A kamara azonban szervez még képzéseket az Alföldvíz Gyomaendrődön, Orosházán, Makón, Szentesen, Hódmezővásárhelyen és körzetében dolgozóinak is.

hirdetés

A szakszerű, hatékony elsősegélynyújtás feltétele, hogy azt képzett elsősegélynyújtó adja, így a begyakorlott mozdulatsorokkal a mentők megérkezéséig, az első orvosi ellátásig akár életet lehet menteni. Az Alföldvíz munkatársainak Csendes Csaba, a békéscsabai Mentőállomás vezetője az elsősegélynyújtás alapjairól, a segítségnyújtás jogi szabályozásáról, az eszméletlen beteg ellátásáról, az újraélesztés alapjairól, a félautomata defibrillátor használatáról, a leggyakoribb rosszullétek első ellátásáról, a vérzéscsillapításról, a mérgezésekről, a légút biztosításáról, az egyszemélyes laikus újraélesztésről, a sebellátásról és fektetési módokról beszélt és mutatott praktikákat.

A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elsősegélynyújtó képzéseire Daniné Kelemen Évánál lehet jelentkezni a 30/259-9043-as telefonszámon vagy a eva.kelemen@bmkik.hu e-mail címen.