Börtönbe kerülhet az a férfi, aki egy ápolót bántalmazott az orosházi kórházban

Orosházi Kórház, ápolót bántalmazott Orosházán, kötelező maszkviselés

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt egy 31 éves büntetlen előéletű dunaharaszti férfi ellen, aki egy kórházi ápolót bántalmazott. Az ügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült közel 130.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie.

A férfi 2023. április 10-én, a kora esti órákban az orosházi kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályára került túlzott alkoholfogyasztás miatti betegellátás érdekében. Az éjszakai órákban a férfi a kórteremből a nővérpulthoz ment és ott az egyik férfi ápolónak – a későbbi sértettnek – előadta, hogy a kórházból távozni akar.

hirdetés

A sértett arról tájékoztatta, hogy a kórházat távoli lakcíme miatt kizárólag betegszállítóval hagyhatja el, de a betegszállító még nem áll rendelkezésre, ezért távozása nem engedélyezhető. A férfi ekkor felindultságában a sértetthez kihívóan közel lépett és hangosan kiabálva azzal fenyegette meg, hogy beleveri a fejét a falba. A férfi nem állt meg itt: a sértett mellkasát tenyérrel közepes erővel meglökte, majd a lökés miatt hátralépő sértett arca felé ütött ököllel három alkalommal, ebből kétszer el is találta az ápoló arcát.

A cselekménye folytatásának megakadályozása érdekében a sértett és az időközben az osztályra érkező másik ápoló a terheltet a padlóra leszorította és a rendőrök kiérkezéséig lefogva tartotta. Az intézkedő rendőrök a férfival szemben, a cselekménye miatt személyi szabadságot korlátozó intézkedést foganatosítottak, ennek keretében testi kényszert és bilincset alkalmaztak, majd az Orosházi Rendőrkapitányságra előállították. Az ápoló a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.