Letartóztatták az ismerősét baltával agyönütő férfit

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

A Békés Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt kezdeményezte egy 71 éves büntetlen előéletű medgyesegyházi férfi letartóztatását, aki egy baltával agyonütötte ismerősét.

hirdetés

A megalapozott gyanú szerint az idős férfi és az ismerőse, a 70. életévét betöltött sértett között 2023. szeptember 04-én, a reggeli órákban Medgyesegyházán, egy családi házban vita alakult ki. A szóváltás során a terhelt feldühödött és egy 70 cm nyélhosszúságú, 10 cm élhosszúságú fejszével többször, legalább 6-8 alkalommal, nagy erővel lesújtott a sértett fejére. A sértett a bántalmazás eredményeként olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

hirdetés

A terhelt a padlón fekvő holttestet szőnyeggel és takarókkal fedte le, megkísérelte a lakóházban a bűncselekmény nyomait feltakarítani, illetőleg azt is tervbe vette, hogy a holttestet elássa ház kertjében, amit végül az ingatlanban foganatosított rendőri intézkedés meghiúsított.

A férfit a rendőrség 2023. szeptember 04-én emberölés bűntette miatt gyanúsítottként vonta felelősségre, amely 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A férfival szemben a letartóztatás több különös oka is megállapítható: így a bűncselekmény magas büntetési tétele miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani lehet attól is, hogy a férfi szabadlábon a tanúk befolyásolásával vagy a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné. Az sem hagyható figyelmen kívül, hogy a bűncselekmény véghezvitelét követően megkezdte a nyomok eltűntetését, megváltoztatta a helyszínt, azaz tárgyi bizonyítási eszközöket semmisített meg.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a főügyészség indítványával egyetértett és a mai napon 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

hirdetés