Idén is több ezren próbálhatták ki magukat a honvédelmi táborokban

honvéd tábor Fotó: honvedelmitabor.hu

Idén is több ezren próbálhatták ki magukat a honvédelmi táborokban – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombaton az MTI-vel.

hirdetés

Azt írták, hogy a Magyar Honvédség ebben az évben is megnyitotta kapuit a katonai élet iránt érdeklődő fiatalok előtt, akik országszerte 59 helyszín, 153 turnus és 17 tematika közül választhattak. A diákok között a legnépszerűbb program a “harcos tábor” volt, de sokan éltek a sport és a vitorlázás adta lehetőségekkel is – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a közlemény szerint. Úgy folytatták, hogy a miniszter kiemelte, a Magyar Honvédség idén hetedik alkalommal rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő, fiataloknak szóló honvédelmi táborokat.

hirdetés

“A résztvevőknek – azon túl, hogy jól érezzék magukat – semmi kötelezettségük nem volt a sereg felé, viszont szakemberek felügyelete mellett, szórakoztató módon próbálhattak ki új dolgokat, megismerhették saját határaikat és kiléphettek a komfortzónájukból. A fiatalok életük egyik legnagyobb kalandjában vehettek részt, miközben játszva sajátíthattak el olyan ismereteket, amelyeket a mindennapi élet során a jövőben is hasznosítani tudnak” – tette hozzá Szalay-Bobrovniczky Kristóf a közlemény alapján. A honvédelmi miniszter elmondta, júniustól augusztusig közel 4500-an 59 helyszínen 153 turnusban táboroztak – írták.

A diákok 17 féle tematikából választhattak, idén legtöbben a harcos tábor mellett tették le a voksukat. A táborozók a sokszínű programokon keresztül betekintést nyerhettek az általuk választott témakörbe és ami ennél is fontosabb kiléphettek a szürke hétköznapokból és új barátokat szerezhettek, valamint betekintést nyerhettek a Magyar Honvédség és a katonák mindennapjaiba – olvasható a HM közleményében.

MTI

hirdetés