Csütörtökre hidegfront vet véget a szeptemberi kánikulának

hőség, Záporok, legmagasabb, kánikula, 30, augusztus, időjárás, napsütés, nyár, hőség, melegebb Fotó: Pixabay

Záporokkal, zivatarokkal érkezik a lehűlést hozó hidegfront, csütörtökön már sehol sem érjük el a 30 fokot – írja az Időkép.

Szerdáig tart a szeptemberi kánikula, majd szerda késő délután nyugat felől hidegfront érkezik, csütörtökön már sehol sem érjük el a 30 fokot.

hirdetés

A hidegfront záporokat, zivatarokat hoz, szerdán a késő délutáni, esti órákban még csak nyugaton, északnyugaton lehet számítani rájuk, csütörtökön viszont többfelé. Országos, áztató esőre azonban továbbra sem számíthatunk, az intenzívebb gócokból azonban lokálisan 15-25 milliméter eső is lehullhat.

A szél északira-északnyugatira fordul, többfelé feltámad, zivatarokban erős, viharos lökések is lehetnek. A hét negyedik napján érezhetően visszaesik majd a hőmérséklet, 21 és 29 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Az igazi ősz azonban továbbra sem köszönt be, pénteken és a hétvégén ugyanis újra egy-két fokkal melegebb levegő érkezik fölénk, szombaton és vasárnap így 24-29 fok közé melegedhet napközben a levegő. A napsütést csak helyenként zavarhatják meg záporok, esetleg zivatarok.