A gyulai Borszéki Eszter Viktória Magyarország Mézkirálynője

Borszéki Eszter Viktória, Mézkirálynő

Jászberényben immár 35. alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Mézvásárt és Méhésztalálkozót. Itt választották meg Magyarország Mézkirálynőjét is, idén pedig ismét egy békés vármegyei fiatal, a gyulai Borszéki Eszter Viktória hozhatta haza a címet.

hirdetés

Viktóriát párja, Nisteriuc Ádám vezette be a méhészkedésbe. A mesterség és a méhek komplex világa egyből lenyűgözte őt. Az eredetileg pszichológusi végzettségű Viktóriát már egy ideje foglalkoztatta, hogy elindul a Mézkirálynői címért, idén pedig megmérettette magát.

hirdetés

Viktória az elmúlt három év során figyelemmel kísérte az elmúlt évek Mézkirálynőit és a méhészeket. „A Mézkirálynők munkája rendkívül lenyűgözött. Úgy gondoltam, ők igazán odateszik magukat, hogy népszerűsítsék a mézfogyasztást és megismertessék az emberekkel azt, hogy milyen jótékony hatásai vannak a mézfajtáknak. Felmerült bennem, hogy én is szívesen végezném ezt a feladatot” – fogalmazott.

A méhészkedésről, a mézpiaci válságról, problémákról, a Mézkirálynői cím megszerzéséről és jövőbeli terveiről mesélt Viktória. A vele készített magazinbeszélgetés teljes terjedelmében itt hallgatható meg:

hirdetés