Letartóztattak egy csorvási férfit, aki késsel támadt egy másik férfira

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt kezdeményezte a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 36 éves büntetett előéletű csorvási férfi letartóztatását, aki féltékenységből egy konyhakéssel bántalmazott egy másik férfit.

A férfi 2023. szeptember 24-én, a késő esti órákban megjelent a barátnője szabadkígyósi lakóhelyén, ahol féltékenységből eredően szóváltásba keveredett a nő jelenlévő férfi ismerősével. A szóváltás a ház konyhaként és nappaliként funkcionáló helyiségében dulakodássá alakult át, a terhelt ennek során a konyhapultról felvett egy 20 cm pengehosszúságú kést és azzal többször vágó és szúró mozdulatokat tett a másik férfi felé. A sértett a támadás elhárítása érdekében egy műanyag széket maga előtt tartva védekezett, majd elmenekült a helyszínről. A terhelt bántalmazása következtében a sértett a karján, a kezén, az ajkán és a nyakán vágott sérüléseket szenvedett, amelyek gyógytartama nem haladja meg a 8 napot.

hirdetés

Az alkoholfüggőségben szenvedő, kábítószert használó férfival szemben legutóbb az ügyészség 2023. augusztus 21-én emelt vádat a barátnője sérelmére megvalósított személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt.

A terhelttel szemben a letartóztatás több különös feltétele is fennállt: a szökés, elrejtőzés veszélye; attól is tartani lehet, hogy a terhelt szabadlábra kerülve a büntetőeljárásban résztvevő személyek befolyásolásával vagy megfélemlítésével a bizonyítás eredményének meghiúsítására törekedne, illetőleg a bűnismétlés veszélye is megállapítható volt. A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve a terhelt letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

 

Ez is érdekelheti: