Rendszeres a gyorshajtás az esti órákban Békéscsaba utcáin

tuning autó Illusztráció: Pixabay.com

Békés vármegyében főként a nyári hónapokban jellemző, hogy az esti órákban zajt keltő, gyorsan közlekedő autókról, motorokról érkeznek bejelentések. A rendőrök ezért rendszeresen tartottak ellenőrzéseket, és az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján ezeket a jövőben is folytatják.

A közúti balesetek megelőzése szempontjából kulcsfontosságú, hogy a közlekedők betartsák a szabályokat, a szabálytalanság ugyanis nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A rendőrség éppen ezért arra törekszik, hogy az előírásokat megszegőket kiszűrje a forgalomból.

hirdetés

Az ellenőrzések tervezésekor a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság is figyelembe veszi a lakosság jelzéseit. A nyári hónapokban jellemzően az esti órákban érkeznek bejelentések gyorsabban, illetve hangosabban közlekedő járművekről, így az elmúlt hetekben a rendőrség a balesetek megelőzése és a korábbi tapasztalatok alapján érintett helyeken lakók nyugalma érdekében rendszeresen szervezett közlekedésrendészeti akciókat. Főként Békéscsabán, Gyulán és Orosházán jelentek meg az utakon olyanok, akik esténként kihasználták, hogy csökkent a forgalom, és bizonyos útszakaszokon a megengedettnél gyorsabban hajtottak.

Békéscsabán, a Bartók Béla úton például többször előfordult ez, így a rendőrség javaslatot tett arra, hogy a Bartók Béla út és a Petőfi utca kereszteződésében este és éjszaka ne sárga villogó üzemmódban működjenek a lámpák, hanem ahogyan nappal is, úgy szabályozzák a járművek haladását. A tesztüzem után ez 2023. szeptember 1-jétől meg is valósult, és a rendőrök rendszeresen ellenőrzik is, hogy senki ne hajtson át a piroson, tartsa be a megengedett sebességet akkor is, amikor nincs nagy forgalom.

Az elmúlt hónapokban sebességtúllépés, valamint a jármű műszaki hiányossága miatt is több alkalommal intézkedtek a rendőrök, volt olyan átalakított jármű, amelyhez nem volt műbizonylat. Emellett egyéb szabálysértéseken is értek tetten közlekedőket. Így például egykerekező motorost is állítottak le, de volt, aki nem kapcsolta be a biztonsági övét, illetve nem adott elsőbbséget.

Békés vármegyében a rendőrség továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedésbiztonság erősítésére és arra, hogy a járművezetők ne zavarják indokolatlanul a nyugalmat. Kérik az autósokat, motorosokat, hogy csak a műszaki előírásoknak megfelelő járművel induljanak útnak és a saját, illetve közlekedőpartnereik biztonsága érdekében tartsák be a szabályokat, ne lépjék túl a sebességhatárokat! (Police.hu)

 

Ez is érdekelheti: