Sikeresen zárult a 4. Békéscsabai Könyvbörze

Békéscsabai Könyvbörze Fotó: Körös Hírcentrum

Sok ember otthonában lapul meg olyan könyv – legyen az egy izgalmas kalandregény, szépen illusztrált mesekönyv vagy képregény -, amit évek óta ki sem nyitottak és csak porosodik a szekrényen. Ám mások számára igazi kincsek lehetnek az ilyen kötetek.

Pontosan ez hívta életre másfél évvel ezelőtt az első békéscsabai könyvbörzét. A kezdeményezés 20 árusítóval indult, a sikert látva a szervezők ezt követően megduplázták az árusítók számát, ami minden egyes alkalommal pár nap alatt be is telik. Szeptember 30-án, negyedik alkalommal rendezték meg az eseményt a Békés Megyei Könyvtár környékén, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtalálták a számukra érdekes darabokat. Voltak olyanok is, akik két táska könyvvel távoztak.

hirdetés
Békéscsabai Könyvbörze
Fotó: Körös Hírcentrum

A Könyvbörze civil szervezője Garay Éva elmondta, hogy az emberek ebben a digitalizált világban is igénylik a papír alapú könyveket és olvasást, főleg így, hogy kedvezőbb áron juthatnak a kötetekhez. A könyvvásárlás mellett kézműves foglalkozások és limonádéstand várta a résztvevőket, sőt idén először egy kiállítás is megrendezésre került.

Békéscsabai Könyvbörze
Fotó: Körös Hírcentrum

Az adományozás minden börzén kiemelt szerepet kap. Most Péli Henriett pedagógus, külföldi gyógykezelésére gyűlt össze közel 80 ezer forint. Jövőre ötödik, jubileumi alkalommal lesz Könyvbörze. Tervben van a program bővítése és különböző alkotók meginvitálása az eseményre.

Békéscsabai Könyvbörze
Fotó: Körös Hírcentrum