Gépész napot rendeztek a Békéscsabai Szakképzési Centrumban

Gépész nap a Trefortban

Az INNOVADIDACT minden évben más-más oktatási intézményben szervezi meg a gépész napot. Idén a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiuma adott helyszínt az eseménynek.

A rendezvény fókuszában a korszerű hegesztéstechnológiák, a gépi forgácsolás, illetve ezeknek a szakmáknak az oktatása, a legmodernebb technológiák bemutatása állt. Cél, hogy az intézmények és a cégek együttműködve, együtt gondolkodva fejlesszék a képzést.

hirdetés

Kiss Mihály igazgató kihangsúlyozta, hogy az iskola törekszik arra, hogy a tanulók első kézből kapjanak felvilágosítást a legújabb technológiákról és arról, milyen lehetőségeket rejt magában a gépész szakma. Külön kitért az Erasmus-programra is, ahol a külföldi oktatás és cégek által még nagyobb tudást szerezhetnek meg a Trefort diákjai.

A szakmai konferencia része volt Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztály vezetőjének előadása is, aki részletesen bemutatta a gépészeti képzés statisztikáit. Többek között a jelenlegi képzési létszámról, a duális partnercégeknél megszerezhető gyakorlatról és a diákok ösztöndíj-programjairól is beszélt. Az előadás szemléltette, mennyi változáson ment keresztül a gépészet szakma. Megmutatkoztak azok a területek is, amelyek a jövőben további fejlesztésre szorulnak, elérve a még színvonalasabb oktatást a vármegyében.

Gépész nap a Trefortban
Fotó: Körös Hírcentrum
Gépész nap a Trefortban
Fotó: Körös Hírcentrum