Újabb katonai támogatást jelentett be az Egyesült Államok Ukrajna számára

Az Egyesült Államok újabb, ezúttal 150 millió dollár (mintegy 55 milliárd forint) értékű katonai támogatást jelentett be csütörtökön Ukrajna számára a folytatódó háború szükségleteinek kielégítésére.

A védelmi minisztérium közleménye szerint az újabb szállítmányt is az amerikai hadsereg készleteiből juttatják el az ukrán haderő számára az orosz agresszióval szembeni fellépéshez. A fegyvercsomag tartalmaz a többi között föld-levegő rakétarendszerbe (NASAMS) való lőszereket, AIM-9M és Stinger légvédelmi rakétákat, HIMARS-rakétákat, valamint 105, és 155 milliméteres tüzérségi lövedékeket, és egyéb eszközöket.

hirdetés

A védelmi minisztérium közleménye az Ukrajnának nyújtott amerikai katonai segítséget a nemzetbiztonságba való “okos befektetésnek” nevezi, ami egyben erősíti az amerikai védelmi ipart, és munkahelyeket teremt az amerikai emberek számára.

A Pentagon az amerikai kormányzat nevében egyben felszólította a Kongresszust, hogy fogadja el az Ukrajna folytatódó támogatására kért költségvetés-kiegészítést.

MTI

hirdetés