Egy prostituált vendégét zsebelte ki a gyulai nő

pénz, forint, gyulán elhagyott pénz Illusztráció: Pixabay.com

Szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy többszörösen büntetett előéletű 50 éves gyulai nő ellen, aki egy prostituált vendégét zsebelte ki.

Egy orosházi férfi – a későbbi sértett – az egyik szexuális szolgáltatásokat hirdető internetes oldalon vette fel a kapcsolatot egy nővel, akivel szexuális szolgáltatás nyújtásában egyezett meg. A prostituáltat az 50 éves gyulai nő és a fia, egy 19 éves büntetett előéletű kétegyházi illetőségű, de orosházi tartózkodási helyű férfi szállította el a sértett orosházi lakóhelyére.

hirdetés

Az 50 éves nő a prostituálttal együtt bement a házba, és amíg a sértett az ismeretlen nővel a hálószobában szexuális aktust folytatott, addig a terhelt jogtalan eltulajdonítási szándékkal kivett a sértett övtáskájából 12.000- Ft-ot és a ruházatába rejtette. Ezalatt a fia a drótkerítést letaposva bement a sértett udvarára, ahol a felszerelt kamerát elfordította, hogy az ne rögzíthesse a bűncselekmény elkövetését, majd az udvari lámpából kiszakította a vezetéket, hogy a kinti világítás se működjön. Ezt követően a nyitott műhelybe ment, ott kutatást végzett, majd jogtalan eltulajdonítási szándékkal magához vett egy benzines láncfűrészt és egy sarokcsiszolót összesen 65.000.-Ft értékben, és távozott az ingatlanból.

A lopott szerszámgépeket a gépjárműbe rejtette, majd miután a prostituált és a sértett befejezték az aktust, az ismeretlen nővel és az anyjával együtt elhajtott a helyszínről. A férfi ezt követően a láncfűrészt egy ház padlásán elrejtette el, ahol azt a nyomozás során megtalálták és visszaadták a sértettnek.

A két elkövető felelősségre vonása külön eljárásban történt meg. Az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján a 19 éves férfit az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt jogerősen 1 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette és a próbaidő tartamára elrendelte a pártfogó felügyeletét, illetőleg kötelezte őt az okozott kár meg nem térült részének megtérítésére is.

A nővel szemben most került sor vádemelésre. A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a nőt próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét és kötelezze őt a sértett részére okozott kár megtérítésére.

A bíróság olyan esetekben rendelhet el pártfogó felügyeletet – más feltételek fennállása mellett –, ha a próbaidő eredményes elteltéhez az elkövető rendszeres figyelemmel kísérése szükséges. A pártfogolt ugyanis köteles a jogszabályban vagy a bírósági határozatban előírt magatartási szabályokat megtartani, a pártfogó felügyelővel rendszeresen kapcsolatot tartani, illetőleg a pártfogó felügyelő részére az ellenőrzéshez szükséges felvilágosítást megadni.

hirdetés