Pillanatnyi figyelmetlenség okozott súlyos balesetet Orosházán

súlyos baleset Orosházán Fotó: Police.hu

Súlyos sérülés lett a következménye egy szabálytalanságnak Orosházán. Az ütközés körülményeinek vizsgálatát a rendőrség befejezte, és a büntetőeljárás iratait átadta az ügyészségnek. A vallomásokból kiszűrhetők a tanulságok.

hirdetés

A közúti közlekedés veszélyes üzem, másodpercek alatt történhetnek súlyos balesetek, tragédiák, pillanatnyi figyelmetlenség is ütközéshez vezethet. Ezt igazolja az a baleset is, amely 2023. október 18-án 16 óra 15 perc körül történt Orosházán, a Báthory utcában. Egy autós a Rákóczi úti kereszteződéshez érve egyenesen akart továbbhajtani a Szentesi út felé, de nem adott elsőbbséget egy motorosnak. Kihajtott elé, és a motoros már nem tudott megállni, nekiütközött a kocsinak, elesett, és súlyosan megsérült.

hirdetés

Az autós rögtön tudta, hogy ő okozta a balesetet, kihallgatásán úgy fogalmazott: egy pillanatra figyelmetlen volt, teljes mértékben elismeri a felelősségét, és amiben tud, segít a sérültnek. A motorral közlekedő férfi pedig azt hangsúlyozta: szerencséjének tartja, hogy éppen a baleset előtt szerzett be védőruhát, és viselte is. A csuklója eltört ugyan, de a ruha minden bizonnyal további sérülésektől óvta meg. Az Orosházi Rendőrkapitányság a közúti baleset gondatlan okozása miatt indított nyomozás iratait továbbította az ügyészségnek.

Ebben az esetben a baleset érintettjei ugyanazt mondták el, amire a rendőrség is nap mint nap különböző csatornákon igyekszik felhívni a közlekedők figyelmét. Elég egy pillanatnyi figyelmetlenség vagy akár egy jelentéktelennek tűnő szabálytalanság is ahhoz, hogy baleset történjen. A járművezetőknek vezetés közben minden másodpercben a forgalomra kell figyelniük, a motorosoknak pedig nem szabad elindulniuk bukósisak és védőruha nélkül! – nyomatékosítja a rendőrség a Police.hu oldalon.

…hogy mindenki hazaérjen!

hirdetés