Folytatódik a békési rendelőintézet korszerűsítése

békési rendelőintézet korszerűsítése Fotó: Kálmán Tibor Facebook oldala

Mintegy 300 millió forintos keretből valósul meg az egykori SZTK megújulása– számolt be Facebook oldalán Kálmán Tibor, Békés polgármestere.

A Védőnői Szolgálat után hamarosan a rendelőintézet padló és falburkolata, belső nyílászárói is cserére kerülnek. Új arcot, modernebb környezetet kap a neurológia, a gyermekorvosi, az EEG és nőgyógyászati rendelő és a háziorvosi rendelőkhöz tartozó öltözők is. Tovább bővül a korábban telepített légkezelő rendszer, a víz, szennyvíz és csapadékvíz-kezelő rendszer is.

hirdetés

„A mostani beruházás messze túlmutat a tekintélyes, 300 millió forintos nagyságrenden, hiszen Békés életének, élhetőségének egyik zászlóvivője a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő intézményhálózata. Az elmúlt évek egyik meghatározó sikerének tartom, hogy nem csupán fenntartottuk, de folyamatosan fejlesztjük is egészségügyi hálózatunkat. Az ide érkező pályázati és kormányzati forrásokért végzett munkát ezúton is szeretném megköszönni Dankó Bélának, városunk országgyűlési képviselőjének. Együttműködésünk évei kézzel fogható fejlődésként mutatkoznak a városban. A jövőben is erre építve folytatjuk Békés fejlesztését” – írja bejegyzésében a városvezető.