Kreml: Joe Biden és Volodimir Zelenszkij találkozója nem változtat a “különleges hadművelet” menetén

Nem változtat az ukrajnai “különleges hadművelet” menetén Joe Biden amerikai és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tervezett washingtoni találkozója, amelyet a Kreml komoly figyelemmel fog kísérni – jelentette ki Dmitrij Peszkov, az orosz államfő sajtótitkára keddi tájékoztatóján.

hirdetés

“Fontos megérteni, hogy az Ukrajnába pumpált több tízmilliárd dollár nem segített abban, hogy sikereket érjen el a harctéren. További tízmilliárdok ugyanarra a fiaskóra lesznek ítélve” – fogalmazott a Kreml szóvivője. Az orosz Külső Hírszerző Szolgálatnak (SZVR) arról a bejelentéséről szólva, hogy a Nyugat Zelenszkij leváltását készíti elő, Peszkov kijelentette: “A sok kudarc, amely Ukrajnában folyamatosan történik, a csónak himbálózásához, a kormány tekintélyének megingásához vezet. Ez tényleg szabad szemmel is látható”.

hirdetés

A gázai helyzetről szólva Peszkov úgy vélte: a rendezés “gyakorlatilag lehetetlen” mindaddig, amíg dörögnek a fegyverek. A Kreml aggodalmának adott hangot a humanitárius helyzet súlyosbodása miatt. Azzal kapcsolatban, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő bejelentette, hogy indulni fog a jövő évi elnökválasztáson, Peszkov elismerte, hogy a világon különbözőképpen ítélik meg az orosz elnököt. De úgy vélekedett, a lényeg az, hogy az oroszok többsége támogatja őt. “Ez egy teljesen megdönthetetlen tény, amit az elnök nagyra tart, és amiből erőt merít” – mondta.

MTI

hirdetés