A lakástüzek és a szén-monoxid mérgezések kerültek a fókuszba

lakástüzek, tótkomlós, műszaki, tűzoltókat, lakástűz, békés, orosházi, mezőberényi, Tótkomlóson, segélykérés, megyei, kevermesen, Gerendáson, Kunágotán, orosházán, Méhkeréken, 46-os, viharos, magasból, békés, tűzvédelmi, gyomaendrődön, tótkomlóson, szén, sportcsarnokban, mezőkovácsháza, katasztrófavédelmi, bélmegyer, tarhos, 47-es főút, karambol, katasztrófa, szén-monoxid, villanyoszlopnak

Az elmúlt napokban két városi piacon is képviseltette magát a Katasztrófavédelem. A munkatársak igyekeztek a lakosságot minél több hasznos információval ellátni a lehető legközvetlenebb módon, hogy a lakástüzek és a szén-monoxid mérgezések száma jelentősen csökkenhessen az elkövetkező időszakban.

hirdetés

A Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részben így gondoskodik arról, hogy minden állampolgár felelősségérzete erősödjön. És aktívan részt vegyen a saját és közvetlen környezetének biztonságosabbá tételében. Az érdeklődők a békéscsabai és az orosházi piacon halhattak a szén-monoxid–mérgezés veszélyeiről és elkerülésének lehetőségeiről, valamint a füstérzékelők hatékonyságáról és használatának fontosságáról.

hirdetés

A piacra látogató vásárlók jelentős része nyitott volt a kötetlen beszélgetésekre. Mivel egy nagyszerű alkalom adódott az őket leginkább érintő kérdések megválaszolására és megértésére. A fiatalokra gondolva a szóróanyagokon egy QR-kód is került. Ez alapján a modern eszközöket kedvelők is gyorsan és önállóan tájékozódhatnak a témával kapcsolatosan a Katasztrófavédelem honlapján keresztül.

Forrás: Katasztrófavédelem

hirdetés