Idén is támogatta 20 család karácsonyfa-vásárlását Herczeg Tamás

Herczeg Tamás Fotó: Körös Hírcentrum

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő az előző évek hagyományainak megfelelően idén is felajánlott rászoruló családok részére fenyőfa vásárlási utalványokat, összesen 100.000 forint értékben. Húsz család karácsonyát teszi ismét szebbé az egyenként 5000 forint értékű segítség.

hirdetés

Az ünnepi időszakban számos cég, civil szervezet, magánszemély adományoz. Ezek a csomagok általában tartós élelmiszerekből, ruhaneműkből állnak. A hátrányos helyzetű családoknak ezekre is mindenképpen szüksége van, főleg ezekben a hetekben. De ilyenkor az talán szintén egy fontos szempont lehet, hogy legyen karácsonyfája egy-egy családnak – emelte ki a képviselő. A körzetében is vannak olyanok, akik egy karácsonyfa vásárlását nem engedhetik meg maguknak. Egészen biztos azonban, hogy az ünnep meghittségét, szépségét megélni egy karácsonyfa mellett emelkedettebb, szebb. Ehhez szeretne hozzájárulni Herczeg Tamás.

hirdetés

Összesen húsz olyan nagycsaládot választottak ki, ahol 3-6 gyermek van. Több esetben ráadásul a szülő egyedül neveli a gyerekeket. A családok kiválasztásában ismét a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársai segítettek a képviselőnek. Az átadás során azt is megosztotta, hogy a karácsonyfa megléte, a különböző szokások követése, megtartása nem csupán a kisebb gyerekek számára fontos, hanem a nagyobb, már kamasz gyerekek számára is legalább ennyire lényeges. Ezért elengedhetetlenek ezek a kezdeményezések.

hirdetés