Békéscsabán és Kondoroson terjesztette a kokaint

kábítószert, kokain, drog, Letartóztatták a békéscsabai kokainárust Illusztráció: iStock

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 41 éves büntetlen előéletű, letartóztatásban lévő kondorosi férfi ellen, aki hosszabb időn keresztül kokaint terjesztett Békéscsabán és Kondoroson.

hirdetés

A férfi még 2020. évet megelőzően határozta el, hogy békéscsabai és kondorosi lakóhelyein rendszeres haszonszerzésre törekedve kokaint fog értékesíteni. 2020 januárjától kezdődően a 2023. április 11-én történt elfogása és őrizetbe vétele közötti időben az értékesítésre szánt kokaint a férfi a nyomozás során ismertté nem vált személytől szerezte be. A megvásárolt kábítószert a vásárlást követően a tartózkodási helyként szolgáló békéscsabai ingatlanban mérte ki, porciózta, majd tasakokba csomagolta.

hirdetés

A férfi főként az ismeretségi körébe tartozó személyek részére adta el a kokaint 25.000.-Ft/gramm áron. A férfi a vádbeli időben a kábítószer értékesítése révén több mint 4.250.000.-Ft bevételre tett szert.

A rendőrség 2023. április 11-én a terhelt által lakott békéscsabai ingatlanban kutatást tartott, melynek során tőle kábítószert, a kokain méréséhez és porciózásához szükséges mérleget, szipkát, fém adagolót, műanyag tasakot, továbbá nagyobb összegű készpénzt és mobiltelefont foglaltak le.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában elsődlegesen arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfi letartóztatását az ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn. Ezen felül az ügyészség indítványt tett arra, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától; a bűncselekménnyel elért gazdagodás mértékéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült, 900.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére.

hirdetés