Sok hiányossága volt annak a motornak, amelyet egy 15 éves fiú vezetett Orosházán

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Egy motort vezető fiatallal szemben intézkedtek a rendőrök Orosházán. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a fiúnak nem volt jogosítványa, a motor pedig műszakilag nem felelt meg az előírásoknak. A rendőrök több eljárást is indítottak ellene.

Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei egy segédmotoros kerékpárral közlekedő fiatalra figyeltek fel 2024. január 31-én 14 óra 20 perc körül a Mátyás király utcában. Az tűnt fel nekik, hogy a zárt bukósisakot nem vette fel rendesen, csak félig húzta a fejére és be sem kapcsolta. Megállították és ellenőrzés alá vonták.

hirdetés

Kiderült, hogy a 15 éves fiú nevelőapja motorját hozta el engedély nélkül. A jármű erősen kifogásolható állapotban volt, hiányzott a helyzetjelző lámpája és az irányjelző búrája is. Nem volt rajra visszapillantó tükör sem, a gumik futófelülete pedig középen tükörsimára volt kopva. A motoron nem volt alvázszám és érvényes biztosítás sem. A fiatal fiú a rendőrök kérésére jogosítványát sem tudta bemutatni, mivel soha nem is volt neki.

Az Orosházi Rendőrkapitányság engedély nélküli vezetés és több KRESZ szabályszegés miatt is eljárást indított ellene – írja a Police.hu.

 

Ez is érdekelheti: