Pócsi Gabriella: Sikeres évet zártak, de a minőségen szeretnének idén tovább javítani

Pócsi Gabriella Fotó: Körös Hírcentrum

Összességében egy nagyon sikeres és eredményes 2023-as évet zárhatott a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület – emelte ki Pócsi Gabriella, az egyesület munkaszervezet-vezetője. Programokat, táborokat, aktív időtöltési alkalmakat szervezhettek az elmúlt hónapokban.

hirdetés

A korábbi esztendők nehézségei után végre egész évben tudtak különböző eseményeket szervezni és azokat meg is tudták valósítani. Nem volt semmilyen korlátozás, ráadásul egyre többen érdeklődtek a rendezvények iránt – a látogatói számok tekintetében sincs okuk panaszra. A nyári táborok mellett ugyanúgy megvalósulhatott a Köröskosár, de szakmai napokat, vetélkedőket, különböző nemzeti parkos rendezvényeket, családoknak szóló események is voltak a Széchenyi ligetben.

hirdetés

2024-re ismét célul tűzték ki a szemléletformálást, érzékenyítést, a környezetvédelem még közelebb hozását. Eseményeiken eszközöket, módszereket adnak az érdeklődők kezébe. Emellett az aktív és az ökoturizmus népszerűsítését is céljuknak tekintik egész évben. A tavalyi programokat mindenképpen szeretnék folytatni idén is, azonban egy minőségi ugrást szeretnének elérni – tette hozzá Pócsi Gabriella. Nagyon jó volt a tavalyi esztendő, azonban azt is látják, hol vannak azok a pontok, ahol mindenképpen tudnak még javítani a szolgáltatások színvonalán, az események minőségén. Éppen ebből kifolyólag a visszajelzéseket igen komolyan veszik, akár a fiataloktól, a táborozóktól, vagy éppen a családoktól, a programlátogatóktól érkezik.

Az elmúlt hónapokban a fiatalok még inkább beköltöztek a ligetbe, hiszen kialakították számukra egy ifjúsági teret, amelyet be is laktak. Különböző programokat szerveznek a számukra, illetve van egy helyük, ahol együtt lehetnek. A ligeti ifjúsági tér már másfél éve működik a Táliber Alapítvány szakmai vezetésével.

Maradva a fiataloknál, Pócsi Gabriella arról is beszámolt, hogy 2024-ben is folytatják azt a programot amely keretében kitelepülnek különböző oktatási intézményekbe. Van egy vándor kiállítási anyaguk, ezt is el tudják vinni, illetve ha az iskoláknak óvodáknak különleges kéréseik vannak, azt is igyekeznek teljesíteni. A fenntarthatósági témahéten vagy éppen az európai hulladékcsökkentési héten ugyancsak sokszor kérik a segítségüket. De például ha egészségnapot szervez egy-egy intézmény, ahhoz is szoktak segítséget kérni a szervezettől, hogy a helyi termelők mutassák be a termékeiket, hogy azokat a fiatalok megkóstolhassák. Mindenhez hozzáfűzve Pócsi Gabriella kitért arra is, hogy nagyon látszik az elmúlt évek munkája a fiatalokon. Tudatosabbak, komolyabb kérdéseik vannak, jobban otthon vannak a környezetvédelem témájában.

A következő hetekben ismét várják különböző rendezvényekre az érdeklődőket. Februárban folytatódik majd a Ligeti vásár, valamint ismét elkezdi tevékenységét a Tudásfa Animátorcsapat. A Vizes Élőhelyek Világnapja lesz a következő nagyobb esemény, amikor együttműködnek a Körös-Maros Nemzeti Park munkatársaival is.

A Pócsi Gabriellával készült teljes interjút meghallgathatják a Körös Hírcentrum Spotify csatornáján:

hirdetés