Start Rádió: majdnem megfeledkeztünk valamiről!

újraindul a start rádió

Dolgozunk, most már szinte hétköznapi módon építjük az új műsorrend egyesével belépő elemeit. Megköszöntük, akinek csak tudtuk, egyet azonban nem említettünk meg, méghozzá a legfontosabbat: a Médiatanácsot.

hirdetés

Vegyük sorra azt az 5 tényt, amelyekért köszönettel tartozunk a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának!

A békéscsabai FM98.4MHz-es frekvenciára szóló előző, 7+5 éves engedély 2023. június 3-án lejárt, ezért az NMHH Médiatanácsa időben, már 2022. november 21–én beadandóan kiírta a (bár szokás, de nem kötelező – [1. köszönet]) pályázatot a folytatás lehetőségére.

hirdetés

A nemzetközi energiaválság elszálló árainak csúcspontján, a fékevesztett inflációval karöltve elijesztettek a pályázat beadásától bennünket is, de – utólag látva – másokat is a hosszú távú vállalások tervezhetetlensége miatt. A rádiózás intenzív energiaigényű, valamint hasonló bértömeg igényű vállalkozásforma. Na, pont ez a két tényező nem volt előre számítható, főleg nem hosszú távon! De a helyzet változott. Néhány hónappal később, 2023 júniusában már kezelhető keretek közé szorultak a tényezők, ezért (megbánva NEM pályázásunkat) kérelemmel fordultunk a Médiatanácshoz, és kértük, mérlegelje a frekvencia ismételt kiírását, mert tudnánk vállalni a folytatást. Erre a Médiatanács szinte AZONNAL kiírta az új pályázatot (ez különösen jól esett. [2. köszönet]).

De mi – telhetetlenként – azonnal használni szerettük volna a frekvenciát, ezért ideiglenes használatot biztosító kérelemmel fordultunk a Médiatanácshoz, amit nagyon rövid határidővel kellett, hogy elbíráljon. És a Médiatanács ismét támogatott bennünket! 2023. július 5-től adásban voltunk (ezt nem is reméltük. [3. köszönet]).

Közben pályáztunk, majd megnyertük [4. köszönet], immáron 10+7 évre. De még az aláírás előtt telefonos megkeresés érkezett, miszerint a Médiatanács saját hatáskörben döntést hozva lecsökkentette a médiaszolgáltatási díjakat, segítendő a médiaszolgáltatókat. Sőt a díjak tekintetében a szerződéseinkben rögzített inflációkövetést is időlegesen felfüggesztette (ezáltal fejlesztési forráshoz juttatva bennünket. [5. köszönet]).

Szóval kedves hallgatók, hirdetők, pályázatírók, és mindenki! ”Ez a műsor TÉNYLEG nem jöhetett volna létre, ha nincs a segítőkész MÉDIATANÁCS!”.  /Mazán Zsolt, Start Rádió/

 

Korábban:

Kapcsolódó:

hirdetés