Napokon belül elhallgat a Start Rádió

újraindul a start rádió

A leállás viszont csak átmeneti. A két helyi médiavállalkozó, Mazán Tamás és Mazán Zsolt nagy örömhírről értesült a napokban. A karácsonyfa alá egy különleges hatósági engedély kerül. 10 + 7, azaz 17 év időtartamra megkapták a jogosultságot a 98,4 MHz frekvencián a sugárzásra. Rövidesen, ennek megfelelően újra elindul a frekvencián a Start Rádió adása, immár állandó engedéllyel, egészen 2041-ig.

A jelenlegi engedély december 31-én éjfélkor lejár, de az új engedély aláírása már folyamatban van, így várhatóan néhány hét szünet lesz a sugárzásban. Az új jogosultság más paraméterekkel rendelkezik, ennek megfelelően kicsit más lesz, de bízunk benne, hogy mindenki hamar megkedveli az újításokat.

hirdetés

„A Start Rádió többszörösen is különleges számunkra” – mondta el Mazán Zsolt. „Több szempontból is az „első” ez a frekvencia. Ez volt a család első rádiója 30 évvel ezelőtt, sőt ez volt az első ideiglenes rádió a városban, ami ma is szól. Valamint ez volt az első osztott frekvenciás állandó engedélyes rádió.”

„Abban az időben a Start Rádió 1:45–13:45-ig, a Róna Rádió 13:45 – 19:45-ig, BéDéKá-FBI Rádió 19:45-1:45-ig készíthetett műsort. De sorolhatom tovább is, mert az első 24 órás állandó engedélyes rádió volt egykor, és most is az első lesz, mint 24 órás adó, aki 17 éves jogosultságú állandó engedéllyel rendelkezik. Csak így tovább!” – zárta gondolatait Mazán Zsolt.

A Körös Hírcentrum és a közpénzzel támogatott, fenntartott konkurenciáinak helyzetéről itt írtunk korábban. A Gyula Rádióval kapcsolatban pedig itt olvashatnak.