Adománnyal segítettek a menhelyen lévő állatokon a Békés vármegyei rendőrök

adományoztak a rendőrök Fotó: Police.hu

A Csabai Állatvédőknek szerettek volna segíteni a Békés vármegyei rendőrök. Megkérdezték, hogy az állatok gondozásához mire van most a legnagyobb szükségük. Gyűjtést hirdettek, majd egy táppal, konzervekkel megrakott rendőrautó gurult be a menhelyre.

hirdetés

A Békés vármegyei rendőrök közül sokan nagy állatbarátok, és vannak, akiknek nemcsak társállat a kutya, hanem járőrtárs, munkatárs is. Mindannyian nehéz szívvel figyelik a menhelyeken gazdára váró állatokról szóló híreket. Köztük van Cseh István r. alezredes is, aki a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon a kutyás rendőrök munkáját támogató szolgálatirányító tiszt. Miután a Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai gyermekotthonban lakó fiatalokat ajándékoztak meg, ő úgy döntött, menhelyen élő állatok megsegítésére szervez gyűjtést.

hirdetés

A Csabai Állatvédők elmondták, hogy az volna számukra a legnagyobb segítség, ha a jelenleg a gondozásukban lévő 119 kutya és 40 macska számára tápot, konzerveket kaphatnának. Sikerült is teljesíteni a kívánságot, hiszen a kutyáknak több mint 300 kilogramm táp, közel 50 szalámi és konzerv jött össze, és a cicák is kaptak majdnem 20 kilogramm tápot és 26 konzervet. A rendőrök adományát 2023. december 21-én vitték el a Békéscsabán, a Kétegyházi úton működő menhelyre. Az alezredeshez csatlakozott Taró Attila r. törzszászlós, csoportparancsnok és Szabó László r. zászlós is, mindketten a Békéscsabai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai. Velük tartott Mord, a csapaterős és járőrszolgálati feladatokra kiképzett német juhászkutya.

Miután kipakolták a kutyáknak, cicáknak szánt élelmet, a Békés vármegyei kutyás rendőrök nevében egy jelképes, maradandó ajándékot, egy karácsonyfadíszt is átadtak, amelyet a törzszászlós saját kezűleg készített.

adományoztak a rendőrök
Fotó: Police.hu
adományoztak a rendőrök
Fotó: Police.hu
adományoztak a rendőrök
Fotó: Police.hu
adományoztak a rendőrök
Fotó: Police.hu
adományoztak a rendőrök
Fotó: Police.hu
adományoztak a rendőrök
Fotó: Police.hu

Police.hu

hirdetés