Letartóztatták a füzesgyarmati gyújtogatót, 500 millió forint kárt okozott

Fotó: katasztrófavédelem (drónfelvétel)

Különösen nagy kárt okozó rongálás bűntette miatt kezdeményezte a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 46 éves büntetett előéletű füzesgyarmati férfi letartóztatását, aki felgyújtott egy telephelyet Füzesgyarmaton 500.000.000.-Ft-os kárt okozva. A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, de a férfi esetében a bűnismétléstől is tartani lehetett. A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

hirdetés

A férfi 2024. február 07-én 18 óra 30 perc körüli időpontban a szomszédos telek felől bement egy megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató alapítvány füzesgyarmati telephelyére. A fedett színben meggyújtotta a magával vitt ruhadarabokat, s azokat bedobta az ott található használt ruha bálák közé, majd távozott.

hirdetés

A tűz elterjedt a telep területén, épületek, járművek, gépi berendezések égtek le. Az előzetes becslések szerint a rongálással okozott kár 500.000.000.-Ft. A férfi tettét a telep tulajdonosa felé irányuló személyes harag motiválta – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

Kapcsolódó:

hirdetés