Féltékenységből terrorizálta a feleségét egy mezőberényi férfi

Súlyosan bántalmazta édesanyját, ököl, verés, verekedés, kék, Verekedésbe, Mezőhegyes, verte feleségét egy füzesgyarmati férfi Illusztráció: Pixabay.com

Könnyű testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy büntetett előéletű 33 éves mezőberényi férfi ellen, aki féltékenységből terrorizálta a feleségét.

A Békés Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a férfi és a nő házastársi életközösségük alatt Mezőberényben éltek, házasságukból egy gyermek született. Együttélésük alatt, az életközösségük megszűnését megelőző fél éves időszakban a férfi féltékenységéből eredően rendszeressé váltak köztük a veszekedések, a férfi napi rendszerességgel szóval és tettlegesen is bántalmazta a nőt.

hirdetés

A férfi jellemzően ököllel ütlegelte a feleségét, illetőleg olyan is előfordult, hogy a sértetthez egy vasszéket dobott. 2023. június 25-én a férfi féltékenységből ismét veszekedni kezdett, majd az ágyon lévő nőt pofon ütötte, melynek következtében a sértett az ágyról leesett és a szekrénynek ütődött. A férfi azonban itt nem állt meg és folytatta a sértett bántalmazását: többek között egy balta fokával a vállára ütött azt követelve, hogy mondja el az igazat, majd elővett egy ollót, és azzal kezdte el vágni a sértett haját.

Miután a bántalmazás befejeződött és a férfi elaludt, a sértett összepakolta a holmijait és két gyermekével együtt a közös lakásukról előbb Békéscsabára majd Csanádapácára költözött a rokonaihoz. A nő a legutolsó bántalmazása következtében testszerte 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.