Sóczó Rebeka nyolcszoros magyar bajnok

Sóczó Rebeka nyolcszoros bajnok judo Gyáni János edző és Sóczó Rebeka

Hétvégén rendezték meg az U23 korosztály bajnokságát és a nemzetközi Budapest Kupát, ahol Gyáni János tanítványai több érmet is szereztek. A nyílt U23 országos bajnokságon tizenhárom ország képviseltette magát.

Női -70 kg-ban a BM Kano Judo SE korábbi magyar bajnoka, Sóczó Rebeka indult az újabb címért. Rebeka ismét kirobbanó formában versenyzett, esélyt sem hagyott ellenfeleinek. Első mérkőzésén két wazari értékű dobással múlta felül a többszörös Európa-Kupa érmes osztrák vetélytársát. Az elődöntőben a csabai versenyző wazari értékű dobás technikát követően leszorítással ért el ippont érő győzelmet és bekerült a döntőbe. A fináléban első földre kerülésnél bedolgozta technikáját és szintén ippon értékű leszorítással lett ismételten magyar bajnok. Gyáni János tanítványa ezzel megszerezte nyolcadik országos bajnoki címét.

hirdetés

Férfi +100 kg-ban Kara Bence és Petrovszki Márk mérettette meg magát az idősebbek között, ahol végül pontszerző ötödik helyen végeztek.

Férfi -60 kg-ban Horban Artem állt tatamira. A mérkőzést magabiztosan irányította, majd a dobás végrehajtásakor leért a feje, ami az új szabályok szerint azonnali leléptetéssel jár, így a tehetség végül helyezetlenül zárt.

A nemzetközi Budapest Kupán is eredményesen zártak a békéscsabai tanítványok. A rangos megmérettetésen 23 országból közel 1500 judoka indult.

Az U18-as korosztály női -70 kg kategóriájában Botos Lujza állt szőnyegre. A fiatal reménység francia és horvát ellenfeleit ipponnal múlta felül, így bekerült az elődöntőbe. A döntőbe jutásért folytatott küzdelem során hibát vétett, így bronzéremért küzdhetett. A bronzmérkőzésen román ellenfelével szemben alulmaradt, így végül pontszerző ötödik helyen zárt a népes nemzetközi mezőnyben.

Az U15 korcsoport férfi pluszos súlykategóriájában a serdülő válogatott, Csikós László lépett tatamira. Első mérkőzésén hibát vétett a későbbi aranyérmes ukrán ellenfelével szemben, így vígaszágon ment tovább. A visszamérkőzésen cseh vetélytársával szemben wazari értékű dobást követő leszorítással ért el ippont érő győzelmet. A bronzmérkőzésen első földre kerülésnél leszorította lengyel ellenfelét és felállhatott a nemzetközi dobogó harmadik fokára.

Női -63 kg-ban Ochkur Polina koncentrált és határozott judójával két gyors ippon értékű győzelmet ért el, így az elődöntőben folytatta a küzdelmet. Az elődöntőben alulmaradt, így bronzéremért küzdhetett tovább. A bronzmérkőzésen wazari értékű dobást követően lett az érem tulajdonosa.

A versenyen Petrovszki Márk (U18), Fridl Károly (U15) és Gajdács Ábel (U15) szép versenyzéssel helyezetlenül zártak.

Sóczó Rebeka a dobogó tetején
Ochkur Polina és Csikós László

hirdetés