Színes programkavalkáddal érkezik az idei Ligeti Majális Békéscsabán

Ligeti Majális Békéscsabán Pócsi Gabriella / Fotó: Körös Hírcentrum

A Ligeti Majálist a Széchenyi liget pompás zöld környezete és matuzsálemi fái között hamisítatlan május elsejei hangulattal, finom ételekkel és minden igényt kielégítő, gazdag programválasztékkal rendezi meg a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület.

A munka ünnepének meg kell adni a módját, Békéscsabán pedig gazdag programválasztékkal készülnek az ehhez kötődő, mára már ikonikusnak számító vidám szabadtéri mulatságra. Pócsi Gabriella, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezet-vezetője adott tájékoztatást a rendezvényről.

hirdetés

A korábbi években is népszerű rendezvényt idén számos új elem színesíti. A Madzagfalvi Napokon hatalmas népszerűségnek örvendő program, a rekeszmászás a tűzoltókkal, most kerül először megrendezésre Békéscsabán. De lesz Dog Dancing, vagyis kutyatánc bemutató Fehér Viktória jóvoltából. Ez egy olyan sport, amelynek során zenére végeznek szinkronmozgást a gazdik a kutyusokkal.

A családokat hívja versenybe az Olimpiai Hétpróba Családi Bajnokság. Ebben változatos és szórakoztató versenyelemeket, pl. retró játékkal tűzdelt sorversenyt játszhatnak a családok a Békési Kajak-Kenu Club jóvoltából. Legalább háromfős családok nevezhetnek a megmérettetésre, amelyen értékes ajándékutalványokat és belépőket nyerhetnek az érdeklődők. A nyeremények között lesz Csaba Center Vásárlási Utalvány, belépők a kalandparkba, valamint az Árpád Gyógy- és Strandfürdőbe, illetve a szarvasi Mini Magyarország makettparkba.

„Bevállalom!” címmel lesz chilievő verseny a felnőtteknek, palacsintaevő pedig a gyerekeknek. Utóbbin tíz palacsintát kell megenniük a versenyzőknek. Idén eltörölték az előzetes regisztrációt, a versenyekre a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület információs pultjánál kell regisztrálni, amit addig lehet megtenni, ameddig el nem fogynak a helyek.

Lehet tűzoltóautót nézni, és a rendezvényen részt vesz a rendőrség is. Ugyancsak látható lesz a koraszülött mentő a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány jóvoltából, azonban csak addig, ameddig nem érkezik riasztás.

Idén először vesz részt a majálison a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, akik az Utazás a Csacsifogaton című előadásukkal örvendeztetik meg a közönséget. Hevesi Imi bácsi vidám zenés műsorral garantálja a kisebbek és nagyobbak szórakozását.

Májusfa-szépségverseny is megrendezésre kerül, méghozzá idén először, óvodásoknak. A májusfa versenyre regisztrált óvodák között 10-, 20-, és 30 ezer forintos utalványcsomagokat fognak kisorsolni. Ezzel az óvodákat és az ovis csoportokat támogatja az egyesület.

Bemutatkozik a Körös Cserkészcsapat, érkezik a Mensa HungarIQa, és az Aut-Pont Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány is gazdagítja a programot. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata az egyik fő támogatója a rendezvénynek.

Ami a gasztronómiát illeti, lesz itt minden mi szem-szájnak ingere: vattacukor, kürtőskalács, sült kolbász, virsli csavaros fagyi, és egyéb finomságok, ahogy az egy hamisítatlan majálishoz illik.

Természetesen tombola nélkül nincs majális, az idén pedig 15 felajánlónak köszönhetően több mint 400 ezer forint értékben 44 nyereménycsomagot sorsolnak majd ki. A tombolanyeremények között lesznek gyerekcsomagok, könyvek, festmények, szignózott röplabda, vagy ajándékutalvány az egyesület nyári táborába. A tombolajegyeket az infópultban lehet beszerezni. A kézművesek és őstermelők termékei is elérhetőek lesznek a majálison. Ők immár 15 éve minden hónapban megtalálhatóak a ligetben a Ligeti Vásár rendezvényen.

Új kezdeményezés a Ligeti Vásár kísérőrendezvénye, az Ökobörze, ahol a fenntarthatóság jegyében arra ösztönzi a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület a lakosokat, hogy a megunt dolgaikat ne dobják ki, hanem ha azok még használhatóak, vigyék ki az Ökobörzére.

További információért látogassanak el a natúrpark közösségi oldalára.

Körösök Völgye Natúrpark

hirdetés