Internetes csalót fogtak el a gyulai rendőrök

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében országszerte deríti fel az internetes csalásokat. Most a gyulai rendőrök fogtak el Szolnokon egy nőt, aki hirdetésekkel körülbelül kétszáz embert csaphatott be. A testvére bankszámláját használta, a férfit is előállították, ellene is büntetőeljárás indult.

Ruhákat, cipőket, hosztesz és szexuális szolgáltatást hirdetett az interneten az a szolnoki nő, akit a Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei fogtak el 2024. május 29-én, Szolnokon. Az öccsével együtt állították elő, mert a gyanú szerint 2022-ben és 2023-ban több mint kétszáz embert csaphattak be. A nő az egyik közösségi oldal piacterén jelentetett meg hirdetéseket és a dolgok, illetve szolgáltatások árát előre elkérte. A testvére bankszámláján fogadta az utalásokat, és csak a fizetők töredékének küldött valamit, a legtöbben nem kaptak semmit.

hirdetés

Bizonyos ruhák, cipők fotóját az internetről töltötte le, de előfordult olyan is, hogy a sajátját fényképezte le, és hirdette meg úgy, hogy nem is akarta eladni. Volt, aki legénybúcsúra hívta meg hosztesznek, előre elutalt 25 ezer forintot, de a rendezvény nélküle zajlott le. A 24 éves nő szexuális szolgáltatást is kínált egy erre létrehozott weboldalon. A jelentkezők és fizetők közül volt, akinek teljesített, azonban a legtöbben semmit nem kaptak a pénzükért.

A nő – aki azt mondta a rendőröknek, hogy az idén már nem adott fel hirdetést, mert be akarta fejezni a bűnös üzletelést – a csalásokhoz a testvére bankszámláját használta, magánál tartotta a számlához tartozó bankkártyát is. A férfi állítása szerint semmit nem tud arról, hogy a nővére a számlát bűncselekmény elkövetéséhez használta, és a nevére csalásból származó összegek érkeztek. A Gyulai Rendőrkapitányság a nőt csalás, a férfit pénzmosás bűntettével gyanúsítja és vizsgálja, hogy összesen hány embert vertek át – írja a Police.hu.