A címvédő olasz labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte az albán csapatot

A címvédő olasz labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte az albán csapatot szombaton a Németországban zajló Európa-bajnokság B csoportjának nyitófordulójában, Dortmundban.

Az Európa-bajnokság egyik legsimábbnak ígérkező összecsapása óriási meglepetéssel indult, mivel Bajrami már a 23. másodpercben előnyhöz juttatta a csak légiósokkal kiálló albánokat. Ez volt az Eb-történelem leggyorsabb gólja, a csúcsot 2004 óta az orosz Dmitrij Kiricsenko tartotta 67 másodperccel. Luciano Spalletti kapitány együttese hamar összeszedte magát, és negyedóra alatt megfordította az állást. A folytatásban maradt a címvédő Squadra Azzurra nyomasztó fölénye, Frattesi a kapufát találta el, a túloldalon a brazil Sylvinho tanítványainak ellentámadásai alig jutottak túl a felezővonalon.

hirdetés

Térfélcsere után kissé visszaesett az iram, de a 11. Eb-jükön szereplő olaszok továbbra is kézben tartották a meccset. A második játékrész derekától a kékek többnyire csak labdatartásra törekedtek, ekkor már elvétve akadtak támadások, a második Eb-jén részt vevő albán csapat pedig teljesen veszélytelen volt a kapura. A hajrában összejöhetett volna az egyenlítés, de Donnarumma remek védéssel megmentette együttesét a góltól.

A második körben, szerdán az albánok a nyitókörben szintén alulmaradt horvátokkal csapnak össze, csütörtökön pedig az olaszok a spanyolokkal vívják a B csoport slágermeccsét.

Fotó: Köln, 2024. június 13. A kölni RheinEnergieStadion, a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Köln otthona, 2024. június 13-án. Itt rendezik meg a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának első fordulójában a Magyarország – Svájc mérkőzést június 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának eredményei és további programja:

1. forduló:
Spanyolország-Horvátország 3-0 (3-0)
Olaszország-Albánia 2-1 (2-1)

Az állás:
1. Spanyolország 1 1 – – 3-0 3 pont
2. Olaszország 1 1 – – 2-1 3
3. Albánia 1 – – 1 1-2 0
4. Horvátország 1 – – 1 0-3 0

A csoport további programja:

2. forduló:
június 19., szerda:
Horvátország-Albánia, Hamburg 15.00
június 20., csütörtök:
Spanyolország-Olaszország, Gelsenkirchen 21.00

3. forduló (június 24., hétfő):
Albánia-Spanyolország, Düsseldorf 21.00
Horvátország-Olaszország, Lipcse 21.00

MTI