Nyugdíjasokat károsított meg a gyanú szerint egy férfi Szarvason

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Volt, ahol azzal terelte el a házigazda figyelmét, hogy meg akarja venni a tanyáját. Egy másik idős embernek pedig azzal az ürüggyel nézett körül a lakásában, hogy befőttesüvegeket keres.

Több bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit vettek őrizetbe a rendőrök 2024. június 24-én, Szarvason. A 60 éves helyi férfi csak ebben a hónapban két bűncselekményt követhetett el. Tíz nappal ezelőtt, június 14-én egy tanyán jelent meg, és a tulajdonossal elkezdett egyeztetni arról, hogy megvenné a területet.

Miközben szóval tartotta a nyugdíjast, a társa a teraszról kivitt egy láncfűrészt a kocsijába. Emellett egy bozótvágó és egy kanna is bekerült az autóba. Másnap visszamentek a nyugdíjashoz, és az udvaráról elhoztak egy üstöt. Az őrizetbe vett férfi a gyanú szerint a múlt héten is akcióba lendült, június 21-én délelőtt szintén Szarvason azzal ment be egy házába, hogy befőttesüvegeket szeretne kapni. Ekkor sem volt egyedül, elterelték a házigazda figyelmét és elvitték a megtakarított pénzét.

A 60 éves férfi ellen már korábban is indult több büntetőeljárás, lopással sem most először gyanúsítja őt a rendőrség – írja a Police.hu.