DIG-BUILD Kft. – szaktudással és a legmodernebb technológiákkal a takarítás élvonalában

gyulai takarító cég, Dig Build

A gyulai székhelyű családi vállalat a takarítás és tisztítás területén kimagasló szolgáltatást nyújt immár 30 éve. A világ élvonalába tartozó technológiai megoldásokkal dolgozó munkatársaik munkáját ma már a robottechnológia is segíti. Bagosi Tamással, a DIG-BUILD Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Ahogy az otthonunkba sem engedünk be bárkit, a takarítást sem bíznánk szívesen akárkire. Ez pedig éppúgy igaz a személyes életterünkre, mint a fáradságos munkával létrehozott vállalkozásunkra.

hirdetés

Sokan foglalkoznak takarítással – a megyében is -, de a magas szintű szaktudás, és az úgynevezett aranylépések ismerete és alkalmazása nélkül nem lehet sikeres egy vállalkozás. Ha valaki nincs tisztában például a technológiák sorrendjével, a tisztítószerek vagy az oldószerek alkalmazásával, azok időbeli, kémiai hatásával, akkor bizony komoly kárt is tehet a burkolatokban, csaptelepekben és szőnyegekben.

gyulai takarító cég, Dig Build

A DIG-BUILD Kft. amellett, hogy professzionális munkát végez, kiemelkedő módon ellenőrzi is az elvégzett munkát. Auditált szolgáltatást végeznek az irodákban és kórházakban egyaránt, az ellenőrzések eredményét pedig QR-kódos rendszerben is ellenőrizhetik a megrendelők. Négy tanúsított ISO szabványt működtetve végzik a munkájukat és annak az ellenőrzését. A szemrevételezés mellett az ATP-vizsgálat, UV markeres ellenőrzés és a mintavevő porszívó alkalmazása is a takarítás minőségének a fokmérője. A dolgozók képzése mellett a rendszeres ellenőrzés a legbiztosabb garancia a munka kiváló minőségére.

gyulai takarító cég, Dig Build

Az ATP-mérőkkel mikrobiológiai tisztaságot néznek, amely a szerves szennyeződésekben és mikroorganizmusokban található adenozin trifoszfát (ATP) mennyiségét mérve mutatja meg, higiénikus-e a megtisztított felület. UV lámpás ellenőrzésnél UV markerrel jelölik meg a napi tisztítást igénylő felületeket, mint pl. WC ülőkéket, villanykapcsolókat, amelyekről a kizárólag ultraibolya fényben látható jelölésnek el kell tűnnie, vagy mindenképp mutatnia kell a takarítás megtörténtét.

Az auditálás, vagyis a vállalat által végzett munka szabványoknak való megfelelése a minőség biztosítéka. Ez több annál, minthogy egy ember elvárásai alapján dolgozzanak, hisz ezek magasabb, rendszerszinten szabályozott elvárások. Ez alapján a cég megfelel az ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, és ISO 45001 irányítási és minőségbiztosítási rendszerek elvárásainak.

gyulai takarító cég, Dig Build

Bagosi Tamás, a DIG-BUILD Kft. ügyvezető igazgatója a legújabb technológiákat figyelve és beépítve a cég takarítási protokolljába, irányítja az édesapja által 30 éve alapított vállalkozást. A takarítás területén is folyamatos az innováció, ezért a gyulai cég rendszeresen részt vesz a takarítási világkiállításokon a világ minden táján. A nemzetközi rendezvényeken és konferenciákon begyűjtött technológiai tudás megmutatkozik a DIG-BUILD kínálatában is.

gyulai takarító cég, Dig Build

Jelentős mosodai portfólióval rendelkeznek. A szőnyegtisztítási technológiájuk egyenesen Isztambulból származik, amit egyedi fejlesztéssel megspékelve kialakították az egyedi aktívhabos mélytisztítási rendszerüket. 2016-ban szállásadóknak hoztak létre egy modern, kifejezetten síktextília mosással foglalkozó ipari mosodát, ami mellett lakossági mosodát is működtetnek, mosási és vegytisztítási szolgáltatással. Nem keverik a technológiákat, így a legjobb eredmény születik mind a lakossági, mind a közületi tisztításban.

gyulai takarító cég Dig Build

Jelenleg igen jelentős a fejlődés az akkumulátoros személyi takarítógépek, súrológépek és a robottechnológia területén. A DIG-BUILD Kft. másfél éve kezdett a robottechnológia alkalmazásába. Ez egy együttműködés a robot és ember között, mely során a robot nem kiváltja, hanem segíti a takarító munkáját. Az elmúlt években a magánlakások robotporszívói is jelentős fejlődésen mentek át, ami a ház, vagy telephely körül, sokszor nagy területen dolgozó robotok tekintetében még jelentősebb, ugyanis mára 15-20.000 m2-es területek váltak takaríthatóvá robotok által. A DIG-BUILD ezen fejlődés mentén, modern robotokat is alkalmazva vállalja telephelyek, gyárak, raktárak, bevásárlóközpontok területeinek tisztán tartását.

gyulai takarító cég Dig Build

Bagosi Tamás hangsúlyozta, hogy a robottechnológiák által nem csökken a dolgozói létszám. A robot semmiképp sem veszi el az ember munkáját, hanem segíti azt. A megrendelőknek pedig ezáltal egyszerűsödik a munka megrendelése is, mert egy lépésben tudnak komplettebb és hatékonyabb szolgáltatáshoz jutni.

gyulai takarító cég, Dig Build

A cég szerteágazó portfólióval rendelkezik. A fentieken túl olyan speciális munkákat is vállalnak, mint a napelemek, fotovoltaikus rendszerek takarítása, élő erős őrző-védő szolgáltatás, vagy cégek számára parkgondozás.

gyulai takarító cég, Dig Build

A tisztításnál és a tisztítószerek kiválasztásánál a hatékonyság mellett fontos a környezetvédelem is. A DIG-BUILD Kft. egy biológiailag lebomló professzionális tisztítószercsaládot alkalmaz, melynek a cég az első magyarországi forgalmazója. A napelemek és a homlokzati síküvegek tisztításánál fordított ozmózissal, tisztítószer nélkül takarítanak, ezáltal a takarítás környezetterhelése közel nullára csökken.

Számos műemléki épület felújítás során történő megtisztítása is a cég nevéhez kötődik. A gyulai Almássy-kastély, a szabadkígyósi Wenckheim-kastély, a geszti Tisza-kastély, vagy a békéscsabai Steiner-Omaszta-kúria esetében is ők végezték a munkálatokat.

A DIG-BUILD Kft. sikeresen vette a gazdasági viharok kihívásait. Dolgozói létszámát nemhogy megtartotta, hanem megtriplázta, majd megnégyszerezte.

A cég – bár vezetői sosem hangoztatják – közéleti tevékenysége során sikeresen támogatja a fiatalokkal, a sporttal és a helyi kultúrával kapcsolatos eseményeket, amit a jövőben is folytatni szeretnének, amennyiben felkérést kapnak.

hirdetés