Huszonnyolc év után magyar lovasért is lehet szorítani

Ukrán háború, párizs, olimpia

Huszonnyolc év után lehet ismét magyar lovasért szorítani az olimpián: a lovastusázó Kaizinger Balázs szombaton kezdi meg a szereplését a párizsi játékokon.

A lovastusa a díjlovaglással kezdődik egy festői szépségű helyszínen, a Versailles-i kastély kertjében. Az első szám nem erőssége a 45 éves magyar versenyzőnek, pontosabban elsősorban Herr Cooles Classico nevű lovának.

hirdetés

Kaizinger két lóval harcolt a hőn áhított kvótáért, a másik Clover, amelyik díjlovaglásban ugyan sokkal jobb, mint Herr Cooles Classico, de a Párizsba való menetelésben elfáradt, ezért nem minősült az olimpiára. Cloverrel minősülés esetén is kétséges lett volna, hogy a terepverseny után be tudta volna-e fejezni az ötkarikás viadalt a díjugratással, mert az éjszakai regenerációval neki problémái vannak.

A magyar lovasnak így az a célja, hogy a vasárnapi terepversenyben és a hétfői díjugratásban előre tudjon lépni, mert a második és harmadik szám jobban kedvez a remek erőnléttel bíró Herr Cooles Classicónak.

Kaizinger leszögezte, ha már sikerült kijutnia a párizsi olimpiára, szeretne egy jó versenyt összerakni, azaz nem akar kényelmesen versenyezni.

A lovastusa három napon át tartó megméretése után a sportág másik két szakága, a díjlovaglás és a díjugratás kerül terítékre, ezekben ugyanúgy egyéniben és csapatban hirdetnek majd győztest.

MTI