Szűcs Luca meggyőző vívással nyolcaddöntős

SZŰCS Luca

Szűcs Luca fordulatos mérkőzésen a legjobb 16 közé jutott a női kardozók hétfői olimpiai versenyében.

A csapatban kétszeres világbajnok magyar vívó azzal a Martina Criscióval találkozott a 32 között, aki szintén csapatban érte el eddigi legnagyobb sikerét, amikor tagja volt a 2017-es vb-n aranyérmes olasz válogatottnak.

hirdetés

Szűcs Luca remekül kezdett, gyorsan 3-0-s előnyre tett szert, Criscio viszont ugyanilyen gyorsan átvette a vezetést. A magyar vívó szerelésigazítással próbálta megtörni ellenfele lendületét, de ez nem sikerült, Criscio ekkor továbbra is pontosabban és ledületesebben vívott, 7-4-re elhúzott. Szűcs innentől kezdeményezőbben lépett fel, majd szép közbevágásokkal átvette a vezetést (8-7).

A pihenő után Szűcs két találatot is vitatott, amikor a bíró szerint az olasz lépett fel támadólag, így ő kapta a pontot. Ez nem zökkentette ki a magyar kardozót, 10-10 után három tiszta tus következett. Most Criscio próbált időt nyerni azzal, hogy levette a sisakját, de ez sem segített rajta, Szűcs Luca biztosan vitte be a következő két találatot, majd boldog sikítással nyugtázta az eredményt.

A következő körben a bolgár Joana Ilievával vagy a japán Takasima Riszával mérkőzik a negyeddöntőért 14.30-kor.

Kapcsolódó:

Fotó: Párizs, 2024. július 29. Szűcs Luca (b) és az olasz Martina Criscio asszója a legjobb 16 közé jutásért a női kard egyéni versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 29-én. MTI/Illyés Tibor

Ambrus Gábor/MTI