Magabiztos győzelemmel középfutamba jutott Gazsó Alida Dóra

Jól sikerült a szerdai rajt magyar szempontból a párizsi olimpia kajak-kenu versenyén: a kajakos Gazsó Alida Dóra 500 méter egyesben közvetlenül a középfutamba jutott azzal, hogy első pályáján elsőként ért célba.

A sportági küzdelmek második napján felhős idő, szemerkélő eső és 17 fok várta a versenyzőket a vaires-sur-marne-i vizes központban, és a szél is egy kicsit nagyobb volt, mint kedden, ugyanakkor a délelőtt első felében ez még nem befolyásolta érdemben az eredményeket. A női kajakosok 500 méter egyes számában hat előfutam szerepelt a programban, mindegyikből az első két hely ért középfutamot, a 3-7. helyezettek pedig reményfutamba kerültek.

hirdetés

Az olimpiai újonc, világ- és Európa-bajnok Gazsó a 2-es pályán, a szélen, a lelátótól távolabb evezett. Jól kapta el a rajtot, majd a kínai Jin Meng-tie mögött haladt a táv feléig. A második 250-en viszont otthagyta fáradó ázsiai ellenfelét, és taktikus, jól felépített versenyzéssel magabiztosan végzett az élen. A második helyen az ausztrál Alyce Wood ért célba. A középfutamot és a döntőt szombaton rendezik.

Fotó: Vaires-sur-Marne, 2024. augusztus 7. Gazsó Alida Dóra a női kajak egyesek 500 méteres versenyének előfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 7-én. MTI/Kovács Tamás

Gyuricza Róbert/MTI