Asztallábbal akart rendet tenni egy férfi egy vésztői kocsmában

aknába esett egy nő, battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Társtettesként, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy vésztői pár – egy 38 éves büntetett előéletű nő és egy 53 éves büntetlen előéletű férfi – ellen, akik egy helyi kocsmában randalíroztak. A járási ügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült, közel 175.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költséget is nekik kell majd megfizetniük.

A Békés Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a férfi és a nő 2024. április 04-én, az esti órákban feldúlt állapotban jelentek meg Vésztőn, az egyik sörözőben. Megjelenésük oka az volt, hogy a nőnek a vendéglőstől elszenvedett bántalmazását megtorolják, ezért a férfi magával vitt egy 83 cm hosszú, 4,5 cm átmérőjű, fából készült asztallábat.

hirdetés

A férfi az asztallábbal hadonászni kezdett és kiabálva érdeklődött, hogy ki bántotta az élettársát és miért, a nő pedig biztatni kezdte, hogy verje szét a kocsmát. A férfi két alkalommal a vendéglős feje elé tartott kézfejére ütött, a nő poharakkal és egy hamutállal dobálta meg. Amikor a vendéglős megkérte a vendéget, hogy értesítsék a rendőrséget, a férfi elment az italozóból, a nő is kilépett a teraszra, de mérgében a bejárati ajtó melletti, ablak üvegét kézzel beütötte. Az üveg kitörése folytán 25.000.-Ft kár keletkezett, melyet a nő megfizetett.

A terheltek az általuk sérelmesnek ítélt helyzetet személy és dolog ellen irányuló erőszak alkalmazásával, emberi élet kioltására alkalmas tárgyat használva kívánták megoldani. Tettükkel megzavarták a vendéglátóhely nyugalmát. Erőszakos viselkedésük kihívóan közösségellenes volt, alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat váltson ki.