Csalók kínálnak nem létező utazási kedvezményeket a Volánbusz nevében

menetrend változás Békés megye, MÁV, diákigazolványokat, helyközi, Volánbusz, maszkviselési, szeptemberi, Volánbusz, közlekedési, járványügyi, volánbusz, busz, szájmaszk, drágul a helyi járat Békéscsabán, Fotó: Körös Hírcentrum

A Volánbusz nevével visszaélve csalók kínálnak utazási kedvezményeket a közösségi médiában.

A társaság több alkalommal is szembesült adathalász átverésekkel a közösségi médiában, illetve utasaiktól is több jelzés érkezett a megtévesztő hirdetésekről. A MÁV-csoport tagjaként a Volánbusz többször is közleményekben és posztokban hívta fel a figyelmet arra, hogy a társaság nevében csalók kínálnak nem létező utazási kedvezményeket.

hirdetés

A legújabb csalási kísérletben – amellyel kapcsolatban szerkesztésünket is megkeresték -, hamis utazási kártyát kínálnak 950 Ft értékben, amely ingyenes helyi utazási lehetőséget biztosít. A csalók a Volánbusz huszonötödik vagy negyvenötödik születésnapjára hivatkozva kínálják a kedvezményt. Céljuk a felhasználók személyes és/vagy banki adatainak megszerzése.

A Volánbusz továbbra sem hirdet ingyenes utazásokat vagy kedvezményt biztosító kártyát – hívja fel a figyelmet a társaság.

Ha találkoznak olyan tartalmakkal, amelyeken:

  • a Volánbusz születésnapjára hivatkozva kínálnak fel kedvezménykártyát,
  • régi és igénytelenül szerkesztett képeket osztanak meg,
  • magyartalan mondatokat használnak,
  • NEM a Volánbusz hivatalos weboldalán keresztül invitálnak vásárlásra,
  • átutalásos fizetéssel téríttetik meg a költségeket,

akkor ne adják meg az adataitokat és jelentsék a gyanús oldalt, mert az online csalók a Volánbusz védjegyét felhasználva igyekeznek adatokat gyűjteni és visszaélni velük!

hirdetés