Kick-box magyar bajnokság után – Európa Bajnokság előtt!

A békéscsabai JALTE-Debreczeni team férfi csapata

Közeledik a felnőtt és masters kick-box Európa- Bajnokság, amely a görögországi Athénben kerül megrendezésre november 2 és 10 közt. A hétvégén Csepelen megrendezett pont- fighting magyar bajnokság így több kérdésre választ adott, hiszen a tét nem csak az országos bajnoki címek eldöntése volt, hanem az is, ki harcolja ki a válogatott keretbe jutás jogát. A kialakulóban lévő point-fighting válogatott keretben természetesen megtaláljuk a Békés vármegyei versenyzőket is.

Találunk köztük rutinos versenyzőket és találunk olyanokat, akik első ízben indulhatnak a felnőtt mezőnyben. Érdekesség hogy nem csak ez számít újdonságnak, hiszen a JALTE-Debreczeni team versenyzője, Viczián Dániel például most 79 kg-ban nyert országos bajnoki címet és hosszú idő után nem kell szenvedjen a fogyasztása miatt, hiszen ezt a súlycsoportot kényelmesen tudja hozni.

hirdetés

A még junior korú Petró Lili szintén egy új csoporttal feljebb indul a megszokottnál a felnőtt Európa-bajnokságon, 55 kg-ban. Pántya Réka 65 kg-ban, míg Opauszki Dávid 90 kg-ban került be a nemzeti csapatba. Az nem meglepő, hogy a kondorosi Kovács Marianna esélyesként is indul el a Masters kategóriában, mint a világbajnoki cím védője.

Azok is megállták a helyüket, akik nem a dobogó legfelső fokára léphettek fel. A kondorosi Zsjak Zoltán nagy csatában lett ezüstérmes a masters 84 kg.-ban csakúgy, mint klubtársa Pesti János +94 kg-ban. A békéscsabai JALTE versenyzője Farkas János 3.lett a masters 84 kg-ban, a még junior korú Gyeraj Ákos ezüstérmes lett 57 kg-ban.

Az edzők, a kondorosi Litauszki László mester és a JALTE-Debreczeni team vezetőedzője, Debreczeni Dezső mester elégedett lehetett, hiszen versenyzőket delegálhattak a point-fighting válogatott csapatba. Persze, ez még csak a kezdet, hiszen elkezdődik a közvetlen felkészülés, a sok edzés, edzőtáborok azért, hogy a magyar kick-boksz a hagyományainak megfelelően jól szerepeljen Athénban, az Európa-bajnokságon.

A kondorosi ezüst érmesek

hirdetés