Vasárnap tartják meg a Munkácsy Fesztivál elmaradt programjait

Munkácsy Fotó: Körös Hírcentrum

Szeptember utolsó hétvégéjén rendezték meg Békéscsabán a Munkácsy Fesztivált, idén első alkalommal. Azonban az időjárás miatt több programelem elmaradt, így azokat egy hónappal később, október 27-én pótolják.

A fesztivál megvalósult programjai színesek voltak, nagy érdeklődésre tartottak számot. A Munkácsy Negyed valamennyi intézménye kivette a részét a csabaiak, és a városba látogatók szórakoztatásából. Többek között ezen rendezvény keretében adták át a Réthy Pál hidat is. Viszont az időjárás megzavarta az eseményt, több programot beltérben tudtak csak megvalósítani, egyes elemeket pedig elhalasztottak. Egészen most vasárnapig. A kiegészítő eseménnyel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Varga Tamás alpolgármester, Juhász Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója, illetve Szomor István, az Alföld Quartet tagja.

hirdetés

Varga Tamás megosztotta, az eredetileg három naposra tervezett fesztivál így egy hónaposra hízott. Mindenképpen be szerették volna pótolni az elmaradt programokat, eddig keresték azt a napot, amelyen az időjárás garantáltan kedvezni fog a szabadtéri eseményeknek. A választás október 27-re esett, a délután folyamán kerül sor mind a könyvtári városismereti sétára, mind az Alföld Quartet hídi koncertjére. Azt is elárulta, hogy sikeres volt a rendezvényfolyam, korábban Mihály napon voltak tematikus hétvégék, de összehangolt fesztiválként ez a program valósult meg először Békéscsabán.

Juhász Zoltán arra emlékeztetett, hogy a kishíd elbontását megelőzően szerveztek egy búcsúzó sétát. Már akkor megfogant a gondolat, hogy amint átadják az új létesítményt, mindenképpen azt is egy sétával szeretnék megünnepelni. A fél háromkor induló esemény folyamán sorra veszik majd a körösi hidakat, mindegyikről, illetve az út során érintett szobrokról szintén hallhatnak majd információkat a résztvevők. Ráadásul ez az október végi alkalom valószínűleg egyfajta szezonzáró is lesz, hiszen az időjárástól jelentősen függnek ezek a programok.

hirdetés