A BeJó Cukrászda süteménye lett idén Az Év Mákos bejglije

Év Bejglije Forrás: BeJó Cukrászda
hirdetés

Az ünnepi időszak küszöbén a Magyar Cukrász Ipartestület idén már hatodik alkalommal hirdette meg az Év Bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára. Ezúttal egy békéscsabai sikernek is örülhetünk, hiszen a BeJó Cukrászda nyerte el Az Év Mákos bejglije kitüntetést!

hirdetés

Az ipartestület már jól ismert, népszerű versenyei, mint az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek sikerét követve az Év Bejglije megmérettetés arra fókuszál, hogy kiemelje a minőségi alapanyagokból készülő ünnepi süteményeket, és közelebb hozza a fogyasztókhoz a kézműves bejgli valódi értékeit – írta közleményében a testület. A versenyre olyan termékekkel nevezhettek cukrászdák, melyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában foglaltaknak, hiszen a bejgli a Magyar Élelmiszerkönyvben „védett” termék, melyet szintén az Ipartestület kezdeményezett.

„Hagyományos diós”, „Hagyományos mákos” és „Ínyenc” kategóriában lehetett nevezni a versenyre. Az Ínyenc kategóriában különleges vagy vegyes töltelékű bejgliket lehetett nevezni, de fontos szempont volt itt is, hogy a jelleget meghatározó alapanyagok szerepeljenek az Élelmiszerkönyv irányelvében felsorolt felhasználható anyagok között. A szakemberek használhatták a gesztenyét, a diót, a mákot, gyümölcsöket és gyümölcskészítményeket, a kakaó- és csokoládétermékeket, fűszereket, citromhéjat, mazsolát, mézet, különféle olajos magvakat, tejet és tejtermékeket.

hirdetés

Kategóriánként három fős zsűri értékelte a versenymunkákat. A három kategóriában idén rekordszámú, összesen 59 bejglit kóstolt és értékelt a neves szaktekintélyekből álló zsűri, akik mellé „műkedvelő” zsűritagok is csatlakoztak.

hirdetés

A zsűri tagjai voltak:

  • Babik Edit – főtitkár, Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány
  • Pass Szilvia cukrászmester – Aranyalma Cukrászda, Székesfehérvár
  • Sulyánné Benkó Katalin cukrászmester – Sulyán Cukrászdák, Gödöllő, Veresegyház
  • Andrész Zoltán cukrászmester – Andrész Cukrászda, Biatorbágy
  • Geleta Balázs cukrászmester – Geleta Cukrászda, Balatonlelle
  • Harsányi Levente rádiós, televíziós műsorvezető
  • Karl Zsolt cukrászmester – Karl Cukrászda, Dunaharaszti
  • Knezsik István – elnök, Autós Nagykoalíció
  • Pintér Zsolt cukrászmester – Kokó Cukrászda, Veszprém

Az Ínyenc kategóriában több különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek. Az olajos magvak közül a pekándió még mindig sláger, emellett a különböző fűszerekkel ízesített mogyorós töltelékek voltak a legkedveltebbek a versenyzők között. A gyümölcsök közül az alma, körte, málna, eper, meggy, sárgabarack, füge, narancs és a mandarin képviseltették magukat. Idén újdonság volt az ízesítők között a rózsavíz, az Earl Grey tea, a fenyőrügy szörp, a whisky és a gin.

A Hagyományos mákos kategóriában idén aranyérmes lett a BeJó Cukrászda, elnyerve ezzel Az Év Mákos bejglije címet. Ahogy közösségi oldalukon is írták, hatalmas megtiszteltetés a számukra, hogy ennyi méltó, neves versenyző közül választották ki a csabai bejglit. Nagyon hálásak a rengeteg gratulációért!

 

Forrás: BeJó Cukrászda
Forrás: BeJó Cukrászda
Év Bejglije
Forrás: BeJó Cukrászda

Kövessen minket Facebookon is!
Követem!