Négy határsértő egy angol személygépkocsiban

határsértőket fogtak Fotó: Police.hu

Frissítve: 2020.08.26. 16.17


Battonya külterületén a rendőrök elfogtak egy embercsempészéssel gyanúsítható román férfit. Egy személyautóval vitt négy indiai állampolgárt.

hirdetés

Békés megyében, Battonya külterületén, 2020. augusztus 26-án 7 óra 10 perckor megállítottak a rendőrök egy angol honosságú személygépkocsit. A járművet egy román állampolgár vezette és négy külföldi utazott benne. Mindegyik utas indiai állampolgárnak vallotta magát, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon.

A gyanú szerint a román férfi segített a négy határsértőnek abban, hogy az államhatáron illegálisan átjussanak, és tovább tudjanak utazni.

A rendőrök az indiai állampolgárokat, valamint a román férfit is előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult, majd meghallgatásukat követően 2020. augusztus 26-án 15 óra 5 perckor a Békés megyei rendőrök átadták őket a román hatóság képviselőinek. A 41 éves román állampolgárt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, és a személygépkocsit lefoglalta.

Police.hu