Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat egy újkígyósi nővel szemben

kamionnal ütközött Békéscsabán Fotó: Körös Hírcentrum (archív)

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 53 éves büntetlen előéletű újkígyósi nővel szemben.

hirdetés

A nő 2020. április 27-én 13 óra körül egy személygépkocsit vezetve közlekedett Békéscsaba lakott területén, a Bercsényi utcában a Tompa utca felől az Orosházi út irányába. A járművezető a Bercsényi utca és az Orosházi út kereszteződését 39 km/óra sebességgel közelítette meg, s a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítását figyelmen kívül hagyva ezzel a sebességgel a kereszteződésbe behaladt, nem biztosított elhaladási elsőbbséget az Orosházi út úttestjén neki balról jobbra érkező kamionnak, és összeütköztek, ezért a személygépkocsi sodródva előbb egy fának, majd egy házfalnak ütközött. A baleset következtében a nő és utasa – a házastársa – 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedtek.

hirdetés

A járművezető a cselekményével megszegte a KRESZ 28.§ (2) bekezdés b) pontjában foglaltakat, mely szerint a másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van, a keresztező útról érkező jármű részére.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a járművezetőt tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében pénzbüntetésre ítélje, tiltsa el a közúti járművezetéstől és kötelezze a nyomozás során felmerült 176.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés