Herczeg Tamás: Nem állhatnak le a mezőgazdasági és a kerti munkák

herczeg Forrás: Herczeg Tamás hivatalos oldala (A fénykép a tavalyi kertészkedés közben készült)

Ahogyan arról mi is több formában adtunk már tájékoztatást, március 8-tól számos üzlet, az iskolák és az óvodák is bezárnak két hétre. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő úgy értékeli, hogy ezek a korlátozások szükségesek a jelen helyzetben.

A számok folyamatosan nőnek, és egyelőre nincs olyan átoltottság, ami alapján ne lenne indokolt a korlátozás. A cél továbbra is az, hogy ebben a helyzetben minél kevesebb kontaktus legyen az emberek között. Az átoltottság növelése meghozhatja az enyhítéseket.

hirdetés

A kormányzati tájékoztató után Herczeg Tamás mint vidéki képviselő többekkel egyetemben felhívta a figyelmet arra, hogy az évnek ebben a szakában nem csupán az élelmiszerüzletekre, drogériákra vagy patikákra van szükség. Nagyon fontos mezőgazdasági munkálatok, kerti munkák zajlanak, amelyek alapanyag- és eszközigényesek. Ezért a gazdabolt jellegű üzleteknek is fontos, hogy nyitva maradjanak. Sok gazdálkodó nagy mértékben kiveszi a részét az élelmiszerek előállításában, a munkájuk nélkülözhetetlen és nem elhalasztható.

Ráadásul a kerti, mezőgazdasági munkákat kint végzik, a friss levegőn, egymástól bőven megtartva az ajánlott távolságot – emelte ki a képviselő. Sokkal jobb választás az egészségmegőrzés szempontjából is akár a kiskertben tevékenykedni, mint a bevásárló központokban tölteni az időt.

Levelet írt a miniszterelnökségnek a bejelentések után közvetlenül, az indítványt pedig el is fogadták a döntéshozók. Így a tavaszi kerti munkákhoz, munkavégzéshez szükséges eszközöket áruló boltok is nyitva maradhatnak.

A képviselővel készült interjút itt meghallgathatják: