Családok átmeneti otthona lesz a régi békési Nevelő utcai óvoda

Nevelő Fotó: Kálmán Tibor hivatalos oldala

Gazdára talált egy jó ideje üresen álló ingatlan Békésen. A Baptista Szeretetszolgálat tölti meg élettel a régi Nevelő utcai óvodát.

hirdetés

Az elmúlt napokban került sor annak a megállapodásnak az aláírására, melyben a Baptista Szeretetszolgálat tulajdonába kerül az egykori Nevelő utcai óvoda épülete. A megvásárolt épület – ahogy azt Hári Tibor, a szolgálat ügyvezető igazgatója elmondta – egy, a városban egészen új szolgáltatásként, családok átmeneti otthonaként fogja szolgálni a jövőben a rászorulókat 40 fős férőhellyel. Az itt folyó szakmai munkát pedig a Baptista Szeretetszolgálat tapasztalt szakemberei irányítják majd.

hirdetés

Mind az ingatlan hasznosítása, mind annak hiánypótló módon történő kihasználása előrelépés városunk számára – emelte ki Kálmán Tibor. Az ingatlan értékesítéséből befolyó összeget, ahogy eddig is, újabb, a város számára értékállóbb és hatékonyabban működtethető ingatlan vásárlására fordítják majd.

“A Baptista Szeretetszolgálat megjelenése Békésen tovább bővíti a többek között a Szociális Szolgáltató Központunk és a Reményhír Intézményfenntartó Központ által működtetett igen hatékony szociális ellátórendszerünket. Tevékenységükhöz, városunkban felvállalt küldetésükhöz ezúton is sok sikert, jó munkát kívánok.” – tette hozzá közösségi oldalán a városvezető.

hirdetés