Műszaki mentés, faeltávolítás és egy kéménytűz miatt riasztották megyénk tűzoltóit

Sarkadon, Bálák, önkormányzati, Műszaki, katasztrófa Illusztráció: Körös Hírcentrum

Az elmúlt hétvégén három műszaki mentéssel és egy tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Egy akácfa ága kettéhasadt vasárnap délután Gyulán, a Jókai Mór utcában. A város hivatásos tűzoltói a közlekedőkre veszélyt jelentő faágat láncfűrész és dugólétra segítségével eltávolították. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

hirdetés

Egy kisteherautó és egy személyautó ráfutásos balesetet szenvedett vasárnap este Székkutason, a Vásárhelyi úton. A balesetben senki sem sérült meg, de az ütközés következtében a személyautó üzemképtelenné vált, így az úton forgalmi akadályt jelentett. Az orosházi hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták a sérült autót áramtalanították, majd a helyszínelést követően kézi erővel eltávolították az úttestről. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon félpályás útzár volt érvényben.

Kéményben lerakódott korom gyulladt meg vasárnap este Orosházán, a Berzsenyi Dániel utcában. A város hivatásos tűzoltói dugólétra és kézi tűzoltó készülék segítségével a tüzet eloltották, majd a takarítónyíláson keresztül a még izzó, parázsló részeket eltávolították. Tűz a környezetére nem terjedt át, személyi sérülés nem történt – számolt be a megyei katasztrófavédelem.