Novemberben ültetik a „babafákat” Békésen

Békésen, erdők Illusztráció: Pixabay

Idén közel százhetvenen jelentkeztek a „Mert Fából lesz az Erdő” elnevezésű programra Békésen.

Polgár Zoltán alpolgármester kezdeményezésére a képviselő-testület tavaly tavasszal döntött arról, hogy minden békési újszülött és szüleik tiszteletére fát ültetnek, illetve fát ajándékoznak az érintett családoknak Békésen.

hirdetés

Ebben az évben százhatan kérték, hogy otthonukban ültethessék el a fákat gyermekeik tiszteletére, számukra gyümölcsfákat biztosítanak ehhez. Hatvanhárman pedig azt kérték, hogy az önkormányzat ültesse el a fákat. Utóbbi növények elültetéséhez a helyszín kijelölése még folyamatban van, mindenképpen méltó helyszínt szeretnénk és fogunk választani – összegezte Polgár Zoltán alpolgármester.

Szokai László főkertész irányításával jelölik ki az idei faültetés helyszínét. Ami biztos, hogy az idén igényelt fák mennyisége akár egy egész fasor ültetését is lehetővé teszi. A novemberi faültetés pontos időpontjáról és a kijelölt helyszínről hamarosan levélben kapnak értesítést az érintett családok.

2020-ban ötven család igényelt facsemetét újszülött gyermekének a „Mert Fából lesz az Erdő” elnevezésű program keretében. Harminc család – a kérelmében megjelöltek szerint – az otthonában ültette el a kapott szilvafát, húsz család pedig a Május 1 parkban gondozhatja az önkormányzat által elültetett kőrist. A program az idei eseménnyel együtt közel 220 facsemete ültetését eredményezi – tájékoztatott a békési önkormányzat.