Újabb két világbajnoki ezüsttel gazdagodott Kovács Barbara

Kovács Barbara Forrás: Kovács Barbara smink és kozmetika hivatalos oldala

Az OMC párizsi smink világbajnokságán idén két versenyszámban indult el Kovács Barbara megyei kötődésű sminkmester és kozmetikus. Ráadásul mindkét számban ezüstérmet szerzett. A megmérettetésről vele beszélgettünk.

Az elmúlt éveket a hétköznapok szintjén és a versenyzés szintjén is jelentősen befolyásolta, meghatározta a járványhelyzet. Még 2022-ben is több megmérettetés online formában zajlott, ahogyan az OMC párizsi viadala is. Kovács Barbara ezt nem bánta, ugyanis ez megkönnyítette számára a részvételt, bár a versenyhelyzet okozta adrenalin sajnos hiányzik ilyenkor. Sokáig magában az indulásban sem volt biztos, végül mestere, Sipos Zita szavára hallgatva vállalta a megmérettetést.

hirdetés

 

Barbara 25 éve versenyzik, azóta dolgozik együtt Kaunitz Tamás fotóssal is, aki most is segített neki a beküldött felvételek elkészítésében. A modellje frizuráját Erős Sándor alkotta meg. A Smokey Eye (füstös szem) kategóriába egy 20-as évek inspirálta sminket álmodott meg, visszanyúlva a korábbi trendekhez. Az esküvői sminknél visszahozta azokat a finoman eldolgozott vonalakat, amik talán már a védjegyévé is váltak a 25 éves versenymúltja során.

Forrás: Kovács Barbara smink és kozmetika hivatalos oldala

A sminkmester megosztotta, nem sokszor próbálták el egyik sminket sem. Viszont a füstös szemmel nem volt maradéktalanul elégedett Barbara, ezért készült el az a smink is, amit végül a menyasszonyi kategóriába nevezett be. Arra csupán 2-3 napja maradt, így gyakorlatilag egy rögtönzött sminket fotóztak le és küldtek be a versenybe. Majd úgy látta, hogy nem lett annyira rossz a füstös sem, ezért az is a bírák elé került. Párizsban mind a két makeup elnyerte a zsűri tetszését, és világbajnoki ezüstérmet hozott Barbarának.

A sminkmesterrel készült teljes interjút itt meghallgathatják: