Czifra Bettina Lili büszke arra, hogy komolyabb hiba nélkül versenyzett

Leginkább arra büszke a női tornászok egyéni összetett döntőjében 21. helyen végző Czifra Bettina Lili, hogy a selejtezővel együtt számolva nyolc gyakorlatot mutatott be komolyabb rontás nélkül a párizsi olimpián.

„Voltak feszült pillanatok, de nagyon örülök, hogy meg tudtam ezt élni, és büszke is vagyok. Nem úgy jött össze ez a második nap, ahogy szerettem volna, viszont nyolcból nyolc gyakorlatot meg tudtam csinálni rontás nélkül” – utalt a vasárnapi selejtezőre is a döntő után az MTI-nek értékelve a teljesítményét. „Nyilván voltak benne kisebb-nagyobb hibák, de tényleg örülök, hogy ezt így meg tudtam élni az első olimpiámon.”

hirdetés

Szerinte a gerendakezdése „eléggé rizikós” volt, és azon a szeren sok pontot elvesztett, a többi viszont egészen jól sikerült. Arról is beszélt, hogy az első szert – bármelyik is az – nem igazán szereti, mert az mindig „nagyon izgulós”. „Akkor még nem vagyok benne a versenyben, de ezt is szokni kell” – tette hozzá.

A felemáskorláton kapta a legmagasabb pontszámot, de a talajgyakorlatára „büszke” igazán, mert annak ellenére jól össze tudta rakni, hogy „rizikós háttérrel”, bokafájdalma miatt fájdalomcsillapítókkal ment neki az ugrássoroknak. Mint mondta, csontdarab-letörés és kinövés miatt otthon majd kisebb beavatkozás is vár rá. A talaj mellett még a felemáskorláton nyújtott teljesítményére is büszke volt.

Arra a kérdésre, hogy milyen volt világsztárokkal együtt versenyezni, először, azzal kezdte válaszát, hogy hihetetlen, hogy bár nem tartozik még közéjük, mégis most velük tudott lenni, majd meggondolta magát és úgy folytatta, mégis közéjük tartozik. „Remélem, a ’28-as olimpián már nagyobb esélyekkel és reményekkel indulok majd” – mondta aztán a jövőjét, a terveit illetően.

Fotó: Párizs, 2024. augusztus 1. Czifra Bettina Lili gerendagyakorlata a 2024-es párizsi nyári olimpia női tornaversenyének összetett döntőjében a párizsi Bercy Arénában 2024. augusztus 1-jén. MTI/Czeglédi Zsolt

Gyuricza Róbert/MTI